Ervaring: Onbeperkt hardlopen zonder knieklachten

@FysioVogelzang

Welkom bij FysioVogelzang. Een praktijk voor fysiotherapie boordevol bevlogen fysiotherapeuten.

Anouk kreeg last van haar knie tijdens het hardlopen. Zij is altijd sportief en actief geweest en had geen eenduidige oorzaak kunnen bedenken waarom de knie pijn deed. Anouk heeft Gijsbert benaderd om mee te denken om haar knie optimaal te laten functioneren tijdens het hardlopen. Na afloop van haar traject hebben wij Anouk een aantal vragen gesteld over hoe zij het traject heeft ervaren;

Zou je kort willen vertellen waarom je fysiotherapie nodig hebt gehad?

Ik heb altijd gehockeyd, daar ben ik mee gestopt en toen ben ik gaan hardlopen. Hierbij ervaarde ik knieklachten. Aangezien ik de knie niet had verdraaid of was gevallen vond ik dit raar. Er is dus niet echt iets gebeurd waardoor ik deze klachten kreeg maar het heeft zich langzaam opgebouwd. Ik liep gemiddeld 5 km per keer, dit deed ik 2 à 3 keer per week. Doordat ik last kreeg van mijn knie was 3 km net haalbaar.

“Ik merkte eigenlijk na 3 weken al flink vooruitgang. Omdat ik merkte dat ik steeds verder kon hardlopen zonder pijn, motiveerde dit mij om er zoveel mogelijk uit te halen.”

Wat was het voornaamste doel wat je wou bereiken met fysiotherapie?

Ik wilde heel graag weer zonder last 5 km kunnen hardlopen. Aangezien ik na 3 km echt al veel last had, en 21 jaar ben, heb ik contact opgenomen met FysioVogelzang.

Hoe heb je je herstel ervaren?

Ik merkte eigenlijk na 3 weken al flink vooruitgang. Omdat ik merkte dat ik steeds verder kon hardlopen zonder pijn, motiveerde dit mij om er zoveel mogelijk uit te halen. Ik vond het fijn om zoveel vooruitgang te zien.

Wel merkte dat ik soms wat te veel wilde, ik bouwde dan te snel op waardoor ik wel weer de pijn voelde, maar dan bij 8 km in plaats van 3 km. Ik heb geleerd om het rustig op te bouwen zodat mijn spieren er ook aan kunnen wennen.

Over het algemeen is het herstel heel snel gegaan en dit heb ik ook zeer positief ervaren.

Wat vind je van de begeleiding van je fysiotherapeut? Wat is zijn toegevoegde waarde?

Het grootste gedeelte van de behandeling heb ik getraind in de fitness. Hierbij ben ik altijd erg goed 1 op 1 begeleid.

Dit vind ik erg prettig omdat je dan heel gericht kan trainen. Gijsbert wist van tevoren precies wat we gingen doen, waardoor je de tijd goed kan benutten.

Dat maakte de behandeling ook heel persoonlijk, de oefeningen waren afgesteld op mijn klachten waardoor we echt gericht konden trainen. Dit resulteerde in een snel herstel ☺.

De trainingen op locatie hebben we gecombineerd met een trainingsschema voor thuis. Hierdoor konden we nog sneller werken naar een goed herstel.

Ik vond het heel prettig om te merken dat er echt tijd voor je genomen wordt. Voor vragen stond, en staat, Gijsbert altijd voor me klaar.

Inmiddels ben ik klaar met de behandeling, wat ik heel fijn vind is dat ik voor vragen of onduidelijkheden altijd nog bij ze terecht kan. Het is fijn om te merken dat je weet dat je altijd contact kan opnemen.

Wil je je klachten eens bespreken met de fysio?

Maak gerust een afspraak om je klachten eens te bespreken met een van onze fysiotherapeuten. Ons team is gespecialiseerd in verschillende lichaamsregio’s en klachten. 

Samen kijken welke mogelijkheden er zijn?

Ons team met bevlogen fysio's staat voor je klaar!