EPTE / PNE Peesbehandeling.

Percutane Needle Electrolyse. Middels galvanische stroom via een dunne naald zal de pees behandeld worden. De behandeling vindt plaats onder geleide van echografie.

Behandeling met PNE.

Heb je al lange tijd van een peesblessure waar je maar moeilijk van af komt? Bij FysioVogelzang kan je terecht voor PNE, de innovatieve behandelmethode voor chronische pees klachten. Door middel van echografisch onderzoek kunnen we vaststellen of PNE voor jouw geschikt is. 

Wat is PNE Peesbehandeling?

PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een acupunctuurnaald.

Voordelen van PNE Peesbehandeling:

Het toepassen van PNE brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Het is een lokale behandeling van de pees die, met behulp van echografie, direct op het aangetaste weefsel wordt aangebracht
  • Zeer snelle herstellende reactie van het weefsel
  • Geen aantasting van gezond weefsel
  • Er is sprake van een hoge effectiviteit vergeleken met traditionelere therapieën
  • De kans op terugval is minimaal
 

Vaak is het niet nodig meer dan 3-4 keer te behandelen met PNE en we streven naar een duidelijke afname van pijn binnen deze sessies. We moeten ons realiseren dat chronische elleboog- en peesblessures tijd kosten om volledig te herstellen. Een PNE behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm, het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd wetenschappelijk onderbouwd oefenprogramma. De combinatie van PNE met oefeningen is een hele krachtige combi en hiermee kun je zelfs hele vervelende chronische peesblessures beter maken. 

Misschien heb jij ook een van deze veelgestelde vragen over EPTE PNE.

Een behandeling EPTE / PNE valt onder een reguliere behandeling fysiotherapie. Afhankelijk van je verzekering vergoed je zorgverzekeraar de behandeling. Als je niet bent verzekerd betaal je ons praktijktarief.

Alleen een gespecialiseerde therapeut kan de behandeling verrichten. Thiemen voert EPTE / PNE behandelingen uit op onze locatie aan de Vechtstraat in Groningen. 

De therapeut bediend zowel het echo apparaat als het inbrengen van de naald. 

Nee. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Waar nodig overleggen wij met je (huis)arts. 

EPTE / PNE behandeling.

Een behandeling met PNE is doelgericht. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “behandeld”.

Thiemen voert PNE behandelingen uit bij FysioVogelzang en is hiermee een van de weinige therapeuten in de regio Groningen die dit uitvoert.