Fysiotherapie voor

Achillespeesklachten

de achillespees zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [ɑ’xiləspes] Verbuigingen:   achillespezen (meerv.) pees van je kuitspier naar je hiel
 

FysioVogelzang helpt bij achillespeesklachten.

Achillespeesklachten herken je aan pijn aan de achterkan van je onderbeen, tussen de kuit en je hak. De pijn neemt toe bij belasting zoals (hard)lopen, springen/landen maar kan ook in rust aanwezig zijn. Achillespeesklachten ontstaan vaak door herhaaldelijke of langdurige overbelasting van het been. Achillespeesklachten kunnen lang duren, soms wel een jaar. FysioVogelzang is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van peesklachten. Een goede analyse van je klachten is belangrijk voor een goed herstel. 

Fysiotherapie voor achillespeesklachten in Groningen

Pijn vaak erg bij beginnen van een beweging

Achillespeesklachten treden vaak op bij (hard)lopen. Je merkt een pijnlijk gevoel aan de achterkant van je onderbeen. De achillespezen verbinden de kuiten met de hiel. Achillespeesklachten uitten zich vaak in de ochtend na het opstaan, dit komt doordat de pees niet goed doorbloed is en in de ochtend stijf is. Als de achillespees is opgewarmd gaat het doorgaans beter. In een later stadium van de achillespeesblessure kunnen de klachten ook in rust aanwezig zijn. De achillespees heeft een functie dat te vergelijken valt met een springveer. De pees zorgt er bijvoorbeeld voor dat de voet goed gecontroleerd wordt bij het neerkomen van de voet bij een landing na een sprong of sprint.

Blijf in beweging!

Het is belangrijk om de achillespees toch te blijven belasten. Pezen hebben een hekel aan verandering. Vaak is dat dan ook de reden dat achillespeesklachten worden ontwikkelt. Als je abrupt stopt met alle beweging zal de pees zich ook daar weer aan moeten aanpassen. Het is daarom verstandig om de piek uit je belasting te halen. Krijg je  bijvoorbeeld klachten na 5km hardlopen? Blijf dan onder deze afstand actief. Je fysiotherapeut kan hierover een specifiek advies geven. 

Achillespeesontsteking

In de meeste gevallen is er geen sprake van een ontsteking in de achillespees. Zorgverleners spreken van een achillespees tendinopathie. Achter de achillespees ligt een laagje vet en een slijmbeurs. Deze kunnen wel ontstoken raken. 

Gespecialiseerd door aanvullende scholing

Fysiotherapeut Gijsbert heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de behandeling van peesklachten. Helemaal bij peesklachten is er geen vast protocol te bedenken. Het is erg belangrijk om jouw situatie in kaart te brengen. Wanneer heb je klachten, hoe lang al? Hoe reageert je pees op traplopen? Waarom kan jij wel hardlopen, maar niet fietsen door deze achillespeesblessure? We helpen je inzicht te geven in je klacht, en maken een programma waarbij jij je prettig voelt en zo snel weer kan doen wat je het liefst wil doen! 

Extra mogelijkheden in onze praktijk voor fysiotherapie bij achillespeesklachten zijn:

Wat doet de fysiotherapeut

Er bestaan heel veel testen om een pijnlijke knie goed te onderzoeken. Deze passen we toe als we iets willen weten, bijvoorbeeld of je voorste kruisband betrokken is bij je pijnklachten. Voordat we testen willen we een aantal dingen van je weten, hoe je klachten zijn ontstaan, en hoelang deze al aanwezig zijn bijvoorbeeld. Het is onze taak om je te voorzien van een goede uitleg en een gedegen en doordacht behandelplan. We helpen je met advies, oefentherapie, manuele technieken en andere behandelingen. Neem gerust contact met ons op om je klacht aan ons voor te leggen.

Ben je geopereerd en ben je (nog) niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem, dan komen wij naar jou toe om je te helpen!

achillespeesklachten

Hoe we je kunnen helpen met achillespeesklachten

Jouw behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.