FysioVogelzang.

"Met plezier bewegen, wat je ook doet"

Elke dag maken we ontelbare bewegingen waar we niet al te veel over na hoeven denken. Het smeren van je boterham, opstaan uit een stoel, wandelen, een bal gooien, snel van de trap afrennen en zelfs op de fiets springen om door de binnenstad van Groningen te fietsen zonder ongelukken te krijgen. 

Dit lijkt vanzelfsprekend, toch?

Bijna 5 miljoen Nederlanders vinden ieder jaar de weg naar de fysiotherapeut. Al deze mensen hebben een ding gemeen: niet goed kunnen doen wat zij graag willen door een blessure, langdurige klacht of door revalidatie na een operatie.

Waar staan wij voor?

 

Wij geloven dat een goede uitleg van jouw klachten bijdraagt aan een groter succes van de behandeling. Als jij begrijpt wat er aan de hand is en weet wat je kunt verwachten van je hersteltraject het effect van de behandeling groter is. Hier besteden we dan ook graag aandacht aan tijdens jouw traject. Tegelijkertijd werken we in een positieve en stimulerende omgeving om je zo goed mogelijk te helpen.

Onze kernwaarden: bewegen met plezier, optimaal presteren, je goed voelen, kwaliteit van zorg, innovatie, toegankelijkheid, bevlogenheid en blije medewerkers – leiden ons in alles wat we doen.

 

Waar gaan wij voor?

🤝

Bieden wat jij nodig hebt.

In korte tijd proberen wij je goed te leren kennen. Er is een reden waarom je contact met ons zoekt. We denken graag met je mee en zorgen voor een nuchtere en realistische analyse van jouw klachten. We willen je een antwoord geven op vragen als: 

Wat heb ik en wat moet ik doen om daar van af te komen? 

Dat kunnen wij alleen beantwoorden als we weten wat je echt wil. Wil je van je klachten af of wil je ook weer kunnen voetballen, met je kleinkinderen spelen of je jas pijnvrij kunnen aantrekken?

😃

Plezier in je herstel.

De meeste mensen komen niet voor de gezelligheid naar de fysiotherapeut. 

Daarom doen wij iedere keer ons best om je te laten ervaren dat bewegen erg leuk kan zijn. Ook als je moet revalideren en onder je niveau aan het oefenen bent. 

Onze fysio’s werken bij ons omdat ze een passie hebben voor het helpen van mensen. Dat doen ze met veel enthousiasme

En waarom kunnen kwaliteit en effectiviteit niet samen gaan met een vleugje humor of een wedstrijdje tegen je fysio?

🔝

Verschil maken voor jou.

We willen dat je écht geholpen bent.

Daarom zoeken we aan het begin van je traject met jou naar de knelpunten en maken we een route du succes. En we controleren regelmatig of we op het goede spoor zitten.

Ook als we elkaar de hand hebben geschud en het traject hebben beëindigd vinden we het leuk om nog eens met elkaar in contact te komen. Zo peilen we of het ook na je fysiotherapie traject goed met je blijft gaan. 

Dát vinden wij heel normaal. 

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Visie op patiëntenzorg.

Wij vinden zelfmanagement van onze patiënten erg belangrijk. In eerste instantie zoeken patienten contact met ons omdat zij zelf hun klachten niet opgelost krijgen. Onze taak is om de context en wensen van de patiënt te registreren en hier een passende behandeling op in te zetten. Het doel moet hierin zijn dat de patiënt zelf grip krijgt op de situatie en zelfstandig aan het herstel kan werken. De fysiotherapeut is hierin niet alleen behandelaar maar heeft ook een ondersteunende rol. 

Visie op samenwerken.

Wij vinden het belangrijk dat collega’s binnen en buiten de praktijk weten waar wij als organisatie voor staan en wie wij kunnen helpen. Voor ons is het belangrijk om te weten welke behandelaars en instellingen onze zorg kunnen ondersteunen/over kunnen nemen. 

Tussen collega’s binnen de praktijk moet de drempel zo laag mogelijk zijn om van elkaars expertise en ervaring gebruik te kunnen maken.