Welkom bij FysioVogelzang.

Praktijkinformatie

Jij wil pijnvrij en lekker kunnen bewegen. Op onze beurt willen wij je daarin zo goed mogelijk helpen. Om dat zo goed mogelijk te laten gebeuren lees je hieronder meer over onze werkwijze. 

Hoe we jou helpen.

Je fysio is opgeleid om te bepalen of je klachten te verklaren zijn en of deze passen binnen het expertise van de fysiotherapeut: bewegen. 

Als we ook jou kunnen helpen besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van je herstel: 

 1. Uitleg van je klachten, Wat is er aan de hand
 2. Wat je zelf kan doen, Grip op de situatie
 3. Actief aan de slag, Bewegen, oefenen en behandeling

Er zijn verschillende manieren om fysieke klachten te benaderen. Ons vertrekpunt is om dit op een actieve manier te doen. Dat wil zeggen dat we samen met jou onderzoeken op welke manier je het beste kunt bewegen, en welke oefeningen daar goed bij passen. 

Behandelingen op de behandeltafel voeren wij uit om voorwaarden te creëren om uiteindelijk weer lekker te kunnen bewegen. Je kunt hierbij denken aan het soepel maken van een gewricht of het toepassen van shockwave therapie bij bijvoorbeeld kalk in een pees. 

We zijn gek op effectiviteit. Als we merken dat een behandeling niet het gewenste effect heeft, schakelen we direct. We overleggen met je huisarts, maken gebruik van de kennis van onze collega’s of onderzoeken of een ander beleid beter past. 

FysioVogelzang is aangesloten bij het keurmerk fysiotherapie en fysio ketenzorg noord. Dit daagt ons uit om goede praktijkvoering te organiseren. We werken via de laatste wetenschappelijke inzichten, volgen regelmatig scholing, monitoren onze effectiviteit door behandelresultaten te analyseren en bezoeken andere fysiotherapie praktijken om met elkaar te sparren over de beste fysiotherapeutische zorg in de regio. 

Ook zijn we lid van verschillende netwerken om met fysio’s en andere specialisten goed samen te kunnen werken.

Al met al gaat het er om wat jij graag wilt bereiken, en wij zijn er om je daarin te helpen. 

Het contact met je fysio.

Je fysio is vanaf het moment dat je in behandeling komt jouw contact persoon als het gaat om je herstel. 

We willen graag toegankelijk zijn. Je kunt je fysio bereiken op zijn eigen e-mail adres en gewoon aanspreken bij zijn of haar voornaam 😉. 

Heb je suggesties over je behandeling of vragen over je klacht? Aarzel niet om deze te stellen. Dit kan tijdens je afspraak maar je kan dit ook direct van je afschrijven door te mailen. Dat vinden we niet vervelend. Dat helpt ons alleen maar om de beste keuzes te maken om jouw doel te behalen. 

Zorg die er toe doet.

FysioVogelzang wil zinnige dingen doen. We houden er niet van om te behandelen zonder dat er een concreet doel is. We denken dat het goed is om continue te kijken naar het behaalde resultaat. Als we merken dat een behandeling niet aanslaat binnen het realistische tijdsbestek dan is het de taak van de fysio om hierop actie te ondernemen.

We monitoren continue onze behandelresultaten. Dit doen we aan de hand van: 

 • Jouw tevredenheid
 • Behaalde doelen
 • Vergelijken van uitkomsten met het landelijk gemiddelde van collega fysiotherapeuten

Om de voortgang van jouw herstel goed te bepalen maken we gebruik van verschillende vragenlijsten die per klacht verschillend zijn. Deze vragenlijsten stuurt de fysio naar je op via de mail of bespreekt ze met je als je op de praktijk bent.

*Al je persoonsgegevens zijn alleen in te zien door je fysiotherapeut of assistenten.

 

 

 

Afspraak verplaatsen.

Afspraak gemaakt maar komt dit bij nader inzien toch niet zo goed uit? 

Je kunt tot 24uur voor je afspraak je afspraak verzetten. We willen je vragen dit telefonisch te doen via 050-2110859. We zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00.

In het weekend of in de late uurtjes kan je mailen naar info@fysiovogelzang.nl

Als je je afspraak binnen 24u voor je afspraak wilt verzetten dan kost dit €34,-. 

Vraag over factuur of zorgverzekering.

Heb je een vraag over de vergoeding van je zorgverzekeraar of een ontvangen factuur? Dan raden we je aan naar de praktijk te bellen op 050-2110850. Onze collega’s kunnen je meestal haarfijn uitleggen hoe polissen van zorgverzekeraars werken. 

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00.

Wil je weten hoeveel fysio afspraken je nog hebt in dit jaar? Dan kan je dit het beste nakijken in je online omgeving van de zorgverzekeraar of contact met hen leggen. 

Vergoeding fysiotherapie.

In 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dit betekent dat als je verzekerd bent voor fysiotherapie de behandeling vergoed wordt. 

Ben je niet verzekerd of is je ‘fysio-potje’ op? Dan betaal je de behandeling achteraf zelf.

Meer informatie?

Lees verder over tarieven en vergoedingen.

Het eigen risico

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering of betaal je zelf.

Het eigen risico is niet van toepassing bij klachten die niet-chronisch zijn.

Heb je een chronische aandoening of ben je geopereerd en betaalt jouw zorgverzekeraar de behandeling uit de basis-verzekering? Dan betaal je eerst het eigen risico dat je voor dat jaar hebt afgesproken met je verzekeraar. Na een jaarwisseling betaal je opnieuw eerst je eigen risico. 

Stagiares fysiotherapie.

FysioVogelzang heeft een aantal peilers waar we ons aan  vasthouden. Deze peiler passen volgens ons in een omgeving waar ruimte is om beter te worden:

 • 9+ ambitie
 • Realistisch
 • Groei
 • Samen
 • Uitblinken

In deze omgeving willen we de volgende generatie fysio’s de kans geven mee te kijken in het werkveld. Regelmatig zijn er daarom stagiaires aanwezig in de praktijk die mee-lopen met de fysiotherapeuten. 

Als zij aanwezig zijn bij jouw behandeling zullen we je niet verrassen. We vragen je eerst of je het goed vindt dat er iemand bij is en/of een deel van de behandeling uitvoert. 

Dit is altijd onder supervisie van de fysiotherapeut zelf. 

Niet nagekomen afspraak.

Samen met de fysio, via de website of telefoniste heb je een afspraak gemaakt voor een volgende behandeling.

Als je deze afspraak niet nakomt, of in minder dan 24u van tevoren afzegt zijn hier kosten aan verbonden. 

De kosten hiervan zijn €34-, en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.