Fysiotherapie bij

Knieklachten.

de knie zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [kni] Verbuigingen:   knie|ën (meerv.) gewricht tussen je bovenbeen en je onderbeen
 

Knie fysiotherapie.

Als je last hebt van knieklachten kan dat het dagelijks leven negatief beïnvloeden. Het kan zijn dat je kniepijn hebt tijdens sport, werk of in je vrije tijd. Verschillende structuren in de knie kunnen betrokken zijn bij pijn.

Dagelijks helpen onze fysiotherapeuten mensen met knieklachten zoals meniscus, voorste kruisband of knieschijf problemen.

Fysiotherapie bij kniepijn

Een mooi gewricht

In onze praktijk zien we veel mensen met knieklachten. Stiekem zijn we gefascineerd door dit enorm sterke gewricht. De knie lijkt het op het eerste gezicht een eenvoudig gewricht, het kan buigen en strekken. Wist je dat de knie ook kan roteren? Dit kan alleen als de knie gebogen is. De knie bestaat uit verschillende gewrichten. Het boven- en onderbeen vormen het belangrijkste en grootste gewricht. Ook vormt het kuitbeen een gewricht met het scheenbeen. Ook de knieschijf heeft een belangrijke functie, deze fungeert als hefboom om de knie krachtig en volledig te kunnen strekken. Tussen al deze gewrichten zitten belangrijke structuren; ze zorgen voor stevigheid, mobiliteit en kracht. En ja, de knieën zijn ontzettend sterk maar helaas ook vaak betrokken bij (sport)blessures. 

Lichamelijk onderzoek aangevuld met echografie.

Knieklachten komen veel voor, helemaal binnen de sport. Het is soms moeilijk om te bepalen wat ervoor zorgt wat voor jouw klacht zorgt. De fysiotherapeut kan de knie onderzoeken om te kijken welke structuur betrokken is. Hierop kan een behandelplan met je besproken worden. We maken binnen de praktijk gebruik van echografie. Dit zetten we in als we twijfelen aan het lichamelijk onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats op de praktijk en brengt geen extra kosten met zich mee. Je hebt hier ook geen verwijzing voor nodig.

Welke opties zijn er?

Heel veel. Het belangrijkste is: wat heb jij nodig? Wil je weer kunnen sporten of heb je een grote tuin? Misschien moet je veel traplopen voor je werk. Afhankelijk van het probleem en jouw levenssituatie helpt de fysiotherapeut je met een behandeling. In veel gevallen gaat hij met je aan de slag om de knie sterker en mobieler te maken. Het kan ook zijn dat je voldoende hebt aan een paar goede adviezen die je zelf kan meenemen in je dagelijks leven. In bepaalde gevallen willen wij graag overleg met een (sport)arts. Bijvoorbeeld als we twijfelen of er een MRI-scan of foto gemaakt moet worden. We nemen alles met je door en helpen je graag verder vooruit! 

Wat doet de fysiotherapeut

Er bestaan heel veel testen om een pijnlijke knie goed te onderzoeken. Deze passen we toe als we iets willen weten, bijvoorbeeld of je voorste kruisband betrokken is bij je pijnklachten. Voordat we testen willen we een aantal dingen van je weten, hoe je klachten zijn ontstaan, en hoelang deze al aanwezig zijn bijvoorbeeld. Het is onze taak om je te voorzien van een goede uitleg en een gedegen en doordacht behandelplan. We helpen je met advies, oefentherapie, manuele technieken en andere behandelingen. Neem gerust contact met ons op om je klacht aan ons voor te leggen.

Ben je geopereerd en ben je (nog) niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem, dan komen wij naar jou toe om je te helpen!

voetbal knie

Hoe we je kunnen helpen

Jouw behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.