Fysiotherapie bij knieklachten.

Knieklachten kunnen een grote impact hebben op onze mobiliteit en levenskwaliteit. Of het nu gaat om een sportblessure, artrose of een andere aandoening, het beperkt ons vermogen om vrij te bewegen en kan dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Fysiotherapie is in veel geval bij kniepijn.

Wat kan je verwachten?

De fysiotherapeut richt zich op het diagnosticeren, behandelen en revalideren van blessures en aandoeningen je knie. Onze ervaren fysiotherapeuten kunnen de oorzaak van de klachten vaststellen door middel van een grondig onderzoek en het beoordelen van de bewegingsmogelijkheden, kracht en stabiliteit van de knie.

Onderzoek

Waarschijnlijk wil je graag weten wat er aan de hand is met je knie en wat je het beste kunt doen om je klachten te verhelpen. Daarnaast is het ook fijn om te weten wat je kunt verwachten van de hersteltijd die je nodig zal hebben.

Daarom begint je herstel met een onderzoek in de behandelkamer bij een fysiotherapeut met de knie als aandachtsgebied.

Stappenplan

  1. We leren je graag kennen in en willen graag jouw verhaal over je knieklachten aanhoren.

  2. Met jouw informatie en antwoorden op de vragen van de fysiotherapeut voeren we een lichamelijk onderzoek uit.

  3. Uit de resultaten van het onderzoek kunnen we meestal al een conclusie trekken en bepalen wat we voor je kunnen doen.

  4. Als we meer zekerheid willen maken wij gebruik van ons echo-apparaat. Zo kunnen we kniebanden, kniepezen en spieren bekijken. Ook kunnen we zien of er vocht in je knie zit.

  5. Als we ons onderzoek afronden deelt de fysio de bevindingen uit het onderzoek en bespreekt de mogelijkheden met je. Veelal kunnen die drie opties zijn: 1) starten met fysiotherapie;
    2) advies voor aanvullend onderzoek door huisarts/specialist;
    3) niets doen, de verwachting is dat je knie in de tijd zal herstellen. 
 

Het behandelplan voor knieklachten kan op verschillende manieren ingevuld worden, zoals oefentherapie, speciale verrichtingen zoals shockwave en epte, mobilisatie en gerichte revalidatie-oefeningen inclusief veldrevalidatie.

Informatie volgt

Informatie volgt

Informatie volgt

Informatie volgt

Informatie volgt

Informatie volgt

FysioVogelzang-23

We helpen je graag aan een oplossing voor je knieklachten.