Sportfysiotherapie.

Topsport begeleiding voor sporters van elk niveau. Wil je weer kunnen sporten op je oude niveau, of je prestaties nog beter ontwikkelen? Sport gerichte fysiotherapie neemt alle elementen die bij sport komen kijken mee in de behandeling en begeleiding.

SportFysio Groningen

Sportfysiotherapie Groningen

Sportfysiotherapie biedt oplossingen bij klachten bij sporten. De pijnlijke schouder met werpen of serveren, de instabiele, pijnlijke knie na een voetbalwedstrijd of de heup die blijft zeuren tijdens je rondje hardlopen.

Als je graag sport is het niet voldoende om pijnvrij te zijn in je dagelijks leven. Je wilt kunnen aanzetten, wenden/keren, springen, landen en reageren op spelsituaties. Deze elementen vragen een goede analyse van je probleem.

Sportfysiotherapie

Je eerste bezoek aan de fysiotherapeut zal bestaan aan het bepalen wat de oorzaak is van je klachten en welke behandeling hier het beste bij past.

We maken gebruik van sport-specifieke onderzoekstechnieken en aanvullend echografisch onderzoek. Met echografie kunnen we op de praktijk bekijken wat de status is van je gewrichtsbanden, spierscheur en slijmbeurzen. Dit geeft je veel inzicht en een vertrekpunt welke behandeling het best bij jou en je klachten past.

Als je pijnklachten over zijn wil dat niet altijd zeggen dat je wedstrijd-fit bent. Afhankelijk van de duur van je klachten is de belastbaarheid van je lichaam afgenomen. In actie dus.

Met sport specifieke begeleiding gericht op kracht, snelheid, coördinatie, plyometrie en wendbaarheid richten we een zo passend mogelijk programma voor je op.

Revalidatie op het veld

Het laatste stuk van je revalidatie kan op het veld worden uitgevoerd. Met de fysiotherapeut werk je aan het laatste stapje richting wedstrijdhervatting. Door te testen, trainen en oefenen brengen we je zo dicht mogelijk bij je gewenste activiteit. De kans op een terugval van je blessure wordt hiermee verkleind, en dat is wel zo prettig dachten wij.

Met revalidatie op het veld wordt het ‘gat’ tussen de veilige oefenzaal en de terugkeer naar je eigen sport verkleind. Doordat je sportspecifieke oefeningen uitvoert met weerstand die dicht bij je eigen sportniveau liggen zal de stap om volledig aan te sluiten in je eigen sport verkleind worden.¬†

Het grote voordeel? Een betere sportprestatie en minder kans op terugval.

Misschien heb jij ook een van deze veelgestelde vragen over sportfysiotherapie.

Nee, net als bij reguliere fysiotherapie kan je direct bij de sportfysiotherapeut terecht. Waar nodig overlegt de fysiotherapeut met je huis- of sportarts.

Sportfysiotherapie heeft geen extra kosten. Ben je verzekerd voor fysiotherapie, dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten. Niet verzekerd? Bekijk dan onze tarieven pagina. 

Sportfysiotherapie Groningen.

Wil je weer lekker kunnen sporten en bewegen? Dan is fysiotherapie voor sportblessures een eerste stap! 

Na lichamelijk onderzoek wordt er gewerkt aan je herstel. Dit kan bestaan uit behandeling, sportspecifieke training, het aanpassen van je trainingsintensiteit of het geven van een goed advies. 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!