We delen onze ervaring graag met je!

We helpen je graag. Dat is een veel gebruikte opmerking van FysioVogelzang. We hebben als fysiotherapeuten de missie om iedereen te helpen om doelen te behalen waarbij een gezond en sterk lichaam een voorwaarde is. We willen weten waarom jij van je pijn af wilt. Díe reden is onze beweegreden. Wat is die van jou? 

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen, bijvoorbeeld of je een verwijzing nodig hebt voor fysio. Staat je vraag er niet tussen? Stel deze gerust door het formulier in te vullen.

fysiotherapeut groningen

Veel gestelde vragen

We helpen je graag.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysio?

In de meeste gevallen heb je geen verwijzing nodig van een arts of specialist om een afspraak te kunnen maken bij FysioVogelzang.  Je kunt dus direct terecht. In sommige gevallen is er wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld na een operatie of bij een chronische aandoening. De fysiotherapeut kan je vertellen of je een verwijzing nodig hebt of niet. 

Kan ik ook 's avonds langskomen?

Ja. FysioVogelzang is ook ‘s avonds geopend. Kijk hiervoor bij onze openingstijden. 

Op zaterdagen behandelen wij alleen in overleg. Neem hiervoor contact op met jouw fysiotherapeut.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Wij hebben ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dat betekent dat als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor fysiotherapie jouw behandeling wordt vergoed. Als je in het kalenderjaar bij een andere fysiotherapeut in behandeling bent geweest tellen ook die behandelingen mee. Als je niet zeker weet hoe je bent verzekerd raden we je aan om de polisvoorwaarden te controleren. Als je daar moeite mee hebt kan de fysiotherapeut in de praktijk ook bekijken hoe je bent verzekerd.

Hoe beschermen jullie mijn privacy?

Fysiotherapeuten hebben een eed afgelegd. Daarin is beloofd dat medische gegevens tussen de patient en fysiotherapeut blijven. Wij maken een fysiotherapeutisch dossier aan in ons beveiligde software programma. Alleen de patient mag deze inzien. Bij een overdracht van gegevens naar een collega fysiotherapeut binnen FysioVogelzang krijgt ook deze fysiotherapeut de gegevens te zien. Alleen als jij toestemming geeft overleggen wij met de huisarts of specialist.

Er zijn geregeld stagiaires in de praktijk. Ook zij beloven voorafgaand aan hun stage discreet om te gaan met de gegevens en informatie die zij inzien van patiënten. 

Staat je vraag er niet tussen?

Stel je vraag via het contactformulier.