FysioVogelzang Groningen

Shockwave therapie

Shockwave therapie (Extracorporale Shock-Wave Therapie of ESWT) is een techniek waarbij met schokgolven (geluidsgolven) pijnlijke zones  in het lichaam behandeld kunnen worden. 

Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt steeds vaker ingezet. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het een ontzettend effectieve methode is om van langdurige klachten te behandelen.

De shockwave is effectief bij verschillende klachten: 

Shockwave therapie bij FysioVogelzang Groningen

Achillespeesklachten tijdens wielrennen of anders activiteiten? Shockwave therapie helpt je razendsnel verder.

Hoe werkt het?

Met shockwave therapie worden door middel van shockgolven pijnlijke plekken in het lichaam behandeld. Het schockwave apparaat brengt door middel van hoge energie geluidsgolven richting het te behandelen gebied. De fysiotherapeut zet de kop van het apparaat op de huid. Tussen de kop en de huid zit een gel die de geluidsgolven goed geleidt. De fysiotherapeut beweegt de kop langzaam op en neer over het te behandelen gebied. 

Is shockwave pijnlijk?

De eerste klap is een daalder waard. Vooral de eerste paar geluidsgolven kunnen gevoelig zijn. Maar al vrij snel zal je lichaam wennen aan het gevoel. Een shockwave behandeling duurt ongeveer 1,5 – 2 minuten. Na de behandeling kan het gebied dat behandeld is beurs aanvoelen. Je mag en kunt na de behandeling verder alles doen, tenzij anders met je fysio besproken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat vinden we vanaf dit scherm best lastig in te schatten. Wat we wel weten is dat shockwave therapie effectief moet zijn binnen 3-5 behandelingen. Als we dan nog geen verbetering zien kunnen we voorzichtig zeggen dat ook een 6e behandeling geen zin heeft. 

Tussen de behandelingen houden we 7-10 dagen aan. 

Alleen shockwave?

FysioVogelzang heeft de beschikking over echografische apparatuur. We maken veelal eerst een echo van de regio waar je klachten hebt. Zo weten we beter wat er aan de hand is, of shockwave überhaupt zin heeft, en waar we zouden moeten behandelen. Naast shockwave vallen we terug op ons basisprincipe: bewegen! We bespreken met je hoe je dit het beste kunt doen. 

Heb ik een verwijzing nodig voor shockwave?

Nee hoor. De fysiotherapeut kan bepalen of shockwave jou kan helpen. Soms willen we toch even overleggen met je arts of specialist of we ergens rekening mee moeten houden. 

Wat kost het?

Bij FysioVogelzang betaal je geen aanvullende kosten voor het ondergaan van een shockwave behandeling. Dat betekent dat shockwave therapie onder een reguliere behandeling fysiotherapie valt. Ben je verzekerd? Dan regelen wij het met je zorgverzekeraar. Doen we niet moeilijk over. 

fysio groningen

Waarmee kunnen we jou helpen?

We doen meer dan shockwave therapie

Jouw shockwave behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

online fysiotherapie groningen

Kom met ons in contact.