[ultimate_heading main_heading=”Specialisaties” heading_tag=”h3″ alignment=”left”][/ultimate_heading]
Shockwave therapie
[ultimate_heading main_heading=”Echografie” heading_tag=”h1″ main_heading_color=”#336699″ alignment=”right”][/ultimate_heading]

Wilt u een afspraak voor een echografie bij een fysio in Groningen maken? Onze fysiotherapie praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van echografisch onderzoek, ook wel bekend als echoscopie.

Wat is echografie?

Een echografisch onderzoek geeft meer duidelijkheid over uw klacht. Door middel van echografie kan uw therapeut structuren in beeld brengen die mogelijk betrokken zijn bij uw pijnklachten. Er kan bepaald worden of er sprake is van een geïrriteerde pees. Ook kan de echo laten zien of uw spieren weer in staat zijn om het sporten te hervatten na een blessure. Echografie ondersteunt dus uw behandelplan.

Waar kan echografie voor worden ingezet?

  • Een ontsteking of verkalking van pezen
  • Slijmbeurzen
  • Beschadigde spieren
  • Gewrichtsbanden
  • Een voorzichtige uitspraak op meniscusletsel

De voordelen van echografie

Het voordeel van echografie is dat het lichaam van binnen bekeken kan worden terwijl u bepaalde bewegingen maakt. Zo kunnen we precies zien wat er gebeurt op het moment dat u pijn heeft. Echografie wordt in de fysiotherapie praktijk uitgevoerd en heeft geen bijwerkingen. Beelden van de echo kunnen worden opgeslagen om deze evaluatief te gebruiken tijdens uw behandeling. Daarnaast kunnen wij deze beelden, na toestemming van u, delen met uw huisarts en/of specialist.

  • Echografie valt onder een reguliere behandeling fysiotherapie
  • De fysiotherapeut bespreekt direct de uitslag 
  • Specifiekere behandeling dankzij echografie

Vergoeding van echografie

Echografie valt onder een reguliere behandeling fysiotherapie. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. FysioVogelzang heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bent u niet verzekerd dan gelden de onze praktijktarieven.

Afspraak voor een echografie maken

Voor echografie in Groningen kunt u bij Gijsbert Vogelzang terecht. Hij heeft hiervoor een aanvullende opleiding gevolgd. Wilt u een afspraak maken dan kunt u contact met ons opnemen via 06 126 785 81, of plant u online uw afspraak in.

Plan zelf uw afspraak in