Kwaliteit fysiotherapie.

Net als iedereen vinden we kwaliteit van onze behandelingen erg belangrijk. Kwaliteit is niet altijd makkelijk te meten. Is kwaliteit de behandeling die wetenschappelijk het best onderbouwd is? Of zijn we de beste omdat ons behandelgemiddelde lager licht dan het landelijk gemiddelde? 

Iedereen geeft een andere betekenis aan kwaliteit. Bij FysioVogelzang proberen we onze werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, dit doen we in een omgeving en cultuur waar zowel bezoeker als werknemer FysioVogelzang zich op zijn plek voelt. 

Behandelingen worden ingezet in samenspraak met de bezoeker. Wij noemen dit ‘shared decision making’. De therapeut is verantwoordelijk om de juiste zorg voor te stellen bij de gestelde diagnose. Maar het kan zijn dat dit niet bij jouw verwachting of mogelijkheden past. Samen bespreek je de mogelijkheden en de te verwachten effecten daarvan. Het is inmiddels bewezen effectiever dan enkel de keuze van de therapeut te kiezen. 

Keurmerk fysiotherapie.

FysioVogelzang is sinds 2023 een Keurmerk praktijk. Om dit te mogen zeggen hebben we aangetoond dat wij als praktijk bezig zijn met kwaliteit te verbeteren. De punten waar wij veel aandacht aan geven: 

  • Inhoud van de zorg
  • Meten van effecten van onze behandelingen
  • Behandelresultaten vergelijken met het landelijk gemiddelde
  • Effectieve en zinvolle dossiervoering en verslaglegging
  • Ruimte voor scholing en ontwikkeling medewerkers
  • Het volgen van intervisie, met fysiotherapeuten van andere praktijken bespreken we periodiek vak gerelateerde onderwerpen zoals data en casuïstiek.