Echografie.

Echografie geeft inzicht in je klachten. Het onderzoek wordt verricht op de praktijk aan de Vechtstraat 69 in Groningen.

Direct duidelijkheid en een plan van aanpak. 

Echografie bij FysioVogelzang Groningen.

Wanneer een echografie onderzoek?

We zetten echografie in als we willen weten of er een pees, band of spier is betrokken bij jouw blessure. We doen dit in de meeste gevallen als er wordt gedacht aan schade na bijvoorbeeld een val, ongeluk, overstrekking of botsing. Dit doen we bij de volgende gewrichten. 

Hoe werkt het echo apparaat?

Het echoapparaat maakt gebruik van geluidsgolven, die wij als mensen niet kunnen horen. De gel die op de huid wordt gesmeerd geleidt deze golven. De geluidsgolven weerkaatsen terug naar het echoapparaat op de structuren die in de ‘baan van het geluid’ liggen. Omdat elke structuur een andere dichtheid heeft ontstaat er beeld. Echografie is niet schadelijk voor het lichaam. 

Heb ik een verwijzing nodig voor echografie?

Nee hoor. De fysiotherapeut kan bepalen of echografie zinvol is. Het kan zijn dat jouw huisarts je verwezen heeft voor een echografisch onderzoek. Soms willen we toch even overleggen met je arts of specialist of we ergens rekening mee moeten houden, dit doen we natuurlijk niet eerder voordat we dat met jou hebben overlegt.

Misschien heb jij ook een van deze veelgestelde vragen over echografie.

Nee. Echografie valt onder het reguliere behandeltarief van onze praktijk. Afhankelijk van je verzekering vergoed je zorgverzekeraar de behandeling. Als je niet bent verzekerd betaal je ons praktijktarief.

Echografie is een veilige manier om te onderzoeken waar klachten vandaan kunnen komen. De geluidsgolven zijn niet schadelijk voor mensen.

Nee. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Waar nodig overleggen wij met je (huis)arts. 

Je hoeft geen speciale voorbereidingen te treffen. 

Bij onderzoek van de schouder wordt gevraagd om de bovenkleding (tot de bh) uit te trekken. 
Bij het maken van een echo van de heup of knie wordt gevraagd de broek uit te trekken. 

We willen je vragen passend ondergoed te dragen, of in het geval van de knie een korte broek mee te nemen/te dragen.

Echografie.

Echografie vindt plaats op onze locatie aan de Vechtstraat 69 in Groningen. Het onderzoek wordt verricht door Thiemen en Gijsbert. Afhankelijk van de lichaamsregio zal de therapeut ingezet worden. 

Het onderzoek is snel, pijnvrij en zonder voorbereiding uit te voeren.