Fysiotherapie.

Fysiotherapie richt zicht op het herstellen, behouden en verbeteren van fysieke functionaliteit en mobiliteit. Door middel van verschillende behandelingen, zoals oefentherapie, shockwave therapie en manuele technieken, wordt pijn verminderd, spierkracht en flexibiliteit verbeterd. De fysiotherapeut is opgeleid om verschillende aandoeningen te herkennen en te behandelen zoals sportblessures, gewrichtsklachten en spierproblemen. Bij FysioVogelzang leggen we de nadruk op een actieve behandelaanpak van de klachten. 

fysiotherapie

Direct naar:

Veel gestelde fysiotherapie vragen:

Wat doet een fysiotherapeut?

Je fysio is opgeleid om te bepalen of je klachten te verklaren zijn en of deze passen binnen het expertise van de fysiotherapeut: bewegen. 

Als we ook jou kunnen helpen besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van je herstel: 

  1. Uitleg van je klachten, Wat is er aan de hand
  2. Wat je zelf kan doen, Grip op de situatie
  3. Actief aan de slag, Bewegen, oefenen en behandeling

Er zijn verschillende manieren om fysieke klachten te benaderen. Ons vertrekpunt is om dit op een actieve manier te doen. Dat wil zeggen dat we samen met jou onderzoeken op welke manier je het beste kunt bewegen, en welke oefeningen daar goed bij passen. 

Behandelingen op de behandeltafel voeren wij uit om voorwaarden te creëren om uiteindelijk weer lekker te kunnen bewegen. Je kunt hierbij enken aan het soepel maken van een gewricht of het toepassen van shockwave therapie bij bijvoorbeeld kalk in een pees. 

We zijn gek op effectiviteit. Als we merken dat een behandeling niet het gewenste effect heeft, schakelen we direct. We overleggen met je huisarts, maken gebruik van de kennis van onze collega’s of onderzoeken of een ander beleid beter past. 

FysioVogelzang is aangesloten bij het keurmerk fysiotherapie en fysio ketenzorg noord. Dit daagt ons uit om goede praktijkvoering te organiseren. We werken via de laatste wetenschappelijke inzichten, volgen regelmatig scholing, monitoren onze effectiviteit door behandelresultaten te analyseren en bezoeken andere fysiotherapie praktijken om met elkaar te sparren over de beste fysiotherapeutische zorg in de regio. 

Ook zijn we lid van verschillende netwerken om met fysio’s en andere specialisten goed samen te kunnen werken.

Al met al gaat het er om wat jij graag wilt bereiken, en wij zijn er om je daarin te helpen. 

Hoe helpt fysiotherapie bij herstel van blessures?

Fysiotherapie richt zich op het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van herstel na blessures. Onze ervaren fysiotherapeuten maken gebruik van diverse technieken, waaronder oefentherapie, mobilisaties en hands-on behandelingen, om het herstelproces te versnellen en de functionaliteit te herstellen.

De fysio zal je klachten met je bespreken en je na een lichamelijk onderzoek voorzien van informatie over je klacht. Waar komt je klacht vandaan? En bovenal, wat kan je er nu zelf aan doen?

Samen met je fysiotherapeut maak je een plan van aanpak waarin besproken wordt wat je kunt verwachten van het herstel, wanneer je verbetering kunt verwachten en hoelang het ongeveer gaat duren. 

Hoe lang duur het voordat ik verbetering merk van fysiotherapie?

Wij geloven niet in een quick-fix behandeling.

De tijd die nodig is om resultaten te zien van fysiotherapie kan flink variëren en is afhankelijk van de aard en ernst van je aandoening. Over het algemeen zal je na 2-3 fysiotherapie behandelingen verschil moeten merken, maar het kan enkele weken of maanden duren voordat je volledig hersteld bent.

Wordt fysiotherapie vergoed?

In 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dit betekent dat als je verzekerd bent voor fysiotherapie de behandeling vergoed wordt. 

Ben je niet verzekerd of is je ‘fysio-potje’ op? Dan betaal je de behandeling achteraf zelf.

Meer informatie?

Lees verder over tarieven en vergoedingen.

Is het eigen risico van toepassing bij fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering of betaal je zelf.

Het eigen risico is niet van toepassing bij klachten die niet-chronisch zijn.

Heb je een chronische aandoening of ben je geopereerd en betaalt jouw zorgverzekeraar de behandeling uit de basis-verzekering? Dan betaal je eerst het eigen risico dat je voor dat jaar hebt afgesproken met je verzekeraar. Na een jaarwisseling betaal je opnieuw eerst je eigen risico. 

[forminator_form id="4008"]