Diabetes type 2.

FysioVogelzang helpt je een actief leven te leven wat een positief effect heeft op diabetes type 2. Bewegen kan op verschillende manieren en niveau’s. Het belangrijkste is dat je iets doet waar je plezier aan beleeft. Dat houdt je het langste vol!

Fysiotherapie bij diabetes type 2.

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van diabetes type 2. Het kan helpen bij het verbeteren van de bloedsuikercontrole, het verminderen van complicaties en het verbeteren van de algehele gezondheid en kwaliteit van leven.

We helpen bij het ontwikkelen van een oefenprogramma dat is afgestemd op uw individuele behoeften en mogelijkheden. Het programma kan bijvoorbeeld bestaan uit aerobe oefeningen zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Het is niet per definitie nodig om in de oefenzaal van de fysiotherapeut te trainen.  

Het is belangrijk om regelmatig te bewegen om de bloedsuiker te verlagen, de insulinegevoeligheid te verbeteren en de bloeddruk te verlagen. Fysiotherapie kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van de kans op neuropathie (zenuwbeschadiging).

Diabetes type 2 vraagt een gecombineerde aanpak, bewegen is onderdeel van een gezonde leefstijl. De fysiotherapeut is de expert als het gaat om verantwoord en lekker bewegen. We denken met je mee over leefstijl en voeding, maar werken graag samen met andere disciplines die op dat gebied meer expertise hebben dan wij. Denk hierbij aan de diëtist, diabetesverpleegkundige en internist. 

Voetbal als medicijn tegen diabetes

Voetballen is effectief bij de behandeling van diabetes type 2. Voetbal is een vorm van aerobe oefening die kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Regelmatig voetballen kan ook helpen bij het verbeteren van de hartgezondheid, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op andere chronische ziekten die vaak gepaard gaan met diabetes type 2.

Een studie gepubliceerd in het Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports toonde aan dat deelnemers die regelmatig voetbalden een significante verbetering van de bloedsuikercontrole, insulinegevoeligheid en lichaamssamenstelling ervaarden in vergelijking met degenen die niet sportten of een andere vorm van beweging beoefenden.

Voetballen is daarnaast ook een leuke en sociale manier om te bewegen, wat kan helpen bij het verbeteren van de motivatie om regelmatig te blijven bewegen.

Wil je hier mee over weten? Neem dan contact met ons op. Gijsbert kan je hier meer over vertellen!

Diabetes type 2.

De behandeling van diabetes type 2 moet gegrond en duurzaam gebeuren. Ons doel is om je handvatten te geven welke je in jouw dagelijks leven goed kan toepassen om de ziekte om te keren. 

Wil je begeleiding? We helpen je graag. Klassiek in de oefenzaal met spierversterkende oefeningen in combinatie met conditie, of op het voetbalveld waar je met een groep werkt aan een gezonde leefstijl. 

Neem eens contact op voor een kennismaking en meer informatie!