RunningTherapie bij FysioVogelzang.

Behandeling met Jelmer, de runningtherapeut.

Wat is Runningtherapie?

Runningtherapie is een vorm van therapie die fysieke activiteit, zoals hardlopen, gebruikt om de mentale gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het is een therapie die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere vormen van therapie of medicatie om symptomen van depressie, angst, stress of andere mentale gezondheidsproblemen te behandelen.

De gedachte achter runningtherapie is dat lichaamsbeweging een positief effect heeft op zowel het lichaam als de geest. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming. Het kan ook bijdragen aan een hoger gevoel van eigenwaarde en een gevoel van voldoening geven.

 

Runningtherapie bij de fysiotherapeut?

Bij FysioVogelzang wordt runningtherapie aangeboden door fysio- en runningtherapeut Jelmer die cliënten helpt bij het opstellen van een persoonlijk trainingsprogramma dat past bij hun specifieke behoeften en doelen.

De therapie kan worden uitgevoerd in een groepsomgeving of één-op-één sessies. Tijdens deze sessies word je aangemoedigd om op een gematigd tempo te lopen en zich te concentreren op hun ademhaling en beweging.

Wat zijn de te verwachten effecten?

De effecten van runningtherapie zijn breed en divers. Het kan helpen bij het verminderen van symptomen van depressie en angst, het verbeteren van de stemming, het verhogen van de energie en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Daarnaast kan het bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen. 

 
runningtherapie bij FysioVogelzang Groningen

Misschien heb jij ook een van deze veelgestelde vragen over RunningTherapie.

De behandelingen worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering fysiotherapie. Ben je niet verzekerd? Dan betaal je een onze praktijktarieven. 

Nee. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Ben je onder behandeling bij de POH-GGZ, huisarts of andere hulpverleners, dan willen wij graag met hen overleggen om voor jou de beste behandeling te kunnen starten. Hierover zal je fysiotherapeut je informeren.

Hoewel de voorkeur uitgaat naar hardlopen zijn effecten ook te behalen met wandelen. 

Nee. Het hardlopen is het middel dat gebruik wordt om bepaalde stoffen zoals endorfines aan te spreken in je hersenen. 

We verwachten niet dat je aan het eind van het traject een marathon gaat lopen. We houden je echter ook niet tegen :-)! 

Runningtherapie bij Jelmer.

Runningtherapie doe je bij Jelmer. 
Jelmer is gespecialiseerd in runningtherapie waar hij als ervaren fysiotherapeut zijn kennis en ervaring met jou deelt. Deze betrokken fysio helpt je op een rustige manier grip te krijgen over je klachten. 
Hij heeft jaren ervaring in de (sport)fysiotherapie. Bij FysioVogelzang richt hij zich op RunningTherapie en sportgerelateerde klachten. Daarnaast is Jelmer fysiotherapeut bij een bekende Olympische schaatsploeg.