🚀 Binnenkort open: 3e locatie in Groningen!

Master-cursus afgerond als schouderfysiotherapeut

@FysioVogelzang

Vlak voor de zomer heeft schouderfysiotherapeut Gijsbert zijn master-course ' klinisch redeneren bij schouderpijn ' aan de Hogeschool Utrecht succesvol afgerond.
schouderfysio groningen

Expertise in schouder verder ontwikkeld.

Vlak voor de zomer heb ik mijn expertise als schouderfysiotherapeut uitgebreid met een afgeronde mastermodule in “Klinisch Redeneren bij Cliënten met Schouderklachten” aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens deze opleiding zijn verschillende onderwerpen besproken op het gebied van anatomie, neurologie, pijn en de verandering van beweeggedrag bij aanhoudende schouderklachten. 

De lastige casuïstiek die besproken is ging vooral over schouderklachten die net wat anders liepen dan wat we als fysiotherapeut zouden verwachten. Hierdoor ben ik flink uitgedaagd om uit vaste denk-patronen te stappen en vanuit een breed perspectief naar langdurige schouderpijn te kijken. We zijn vaak geneigd om bij klachten de schuld te geven aan een enkele spier of pees, maar en zijn ook voldoende voorbeelden te vinden waarbij het niet mogelijk is om een structuur aan te wijzen als schuldige. 

Het is in dat soort situaties verstandig om te kijken naar het beweeggedrag van de schouder maar ook alles wat daar aan vast zit. 

Mocht je eens willen onderzoeken of jij en ik samen ook iets voor jouw schouder kunnen betekenen, dan wil ik je van harte uitnodigen bij ons op de praktijk. 

Sportieve Groet, 

 

Gijsbert 

Gijsbert

Gijsbert

Enthousiast om mensen met schouder-, knie- en sportklachten te helpen.

Linken?

Nieuwste berichten

@FysioVogelzang

Volg ons op YouTube en Instagram waar we regelmatig informatie en kennis delen! 

Nieuwste video's

Samen kijken welke mogelijkheden er zijn?

Ons team met bevlogen fysio's staat voor je klaar!