Padellen na bijna 2 jaar revalideren na een voorste kruisband blessure 🎾 – De Revalidatiefinale

@FysioVogelzang

Na lange tijd revalideren en veel afspraken bij de fysio komt er een moment dat de doelen behaald zijn. Na zo'n lang traject vinden we het leuk om de intensieve samenwerking met je af te sluiten wat aansluit bij je doel.

De Revalidatiefinale.💥


Na bijna 2 jaar revalideren na een voorste kruisband blessure inclusief reconstructie zien de fysio's van FysioVogelzang het zitten: Pascal kan weer vrijuit sporten! Dat willen we met elkaar nog wel even testen! We werden door Pascal uitgenodigd voor een potje Padel!
De Revalidatie Finale

De revalidatie van Pascal na een voorste kruisband blessure.

Na mijn voorste kruisband operatie, begon de revalidatie binnen een week. Hier begon ik rustig aan met ‘fietsen’, met 1 kruk lopen en uiteindelijk zonder krukken stukjes lopen.

Het doel om te voetballen lijkt nog verder weg dan ik had verwacht. Stap voor stap is het geduldig revalideren, naarmate de revalidatie waaronder krachttraining, stabilisatietraining en conditie training is het voor mij mentaal zwaarder dan ik had verwacht. Met Gijsbert heb ik het ook veel over de mentale situatie gehad, dat ik toch meer angst had dan ik had verwacht. Gelukkig geven Gijsbert en zijn collega’s mij veel vertrouwen en geven ook aan dat het een lange revalidatie is met ups en downs. Door vele oefeningen samen te doen en met andere patienten die de zelfde revalidatie doorlopen geeft het meer vertrouwen.

Na veel kracht training was het dan eindelijk zover en gaf Gijsbert een go om samen met hem elke week te beginnen aan de veldrevalidatie! Voor mij persoonlijk een belangrijk en super leuk moment om hier aan te beginnen. Na een lang proces van ongeval tot operatie en normaal lopen was het een heerlijk gevoel om de eerste meters weer te maken op het voetbalveld.
Hier begonnen we met kleine rustige oefeningen en werd het elke week uitgebreider.
Elke training is anders, op basis hoe ver je bent in je revalidatie.
De interactie met Gijsbert en andere patienten geeft veel vertrouwen, is super leuk en word er onderling ook veel gelachen!
Kortom de combinatie van veldrevalidatie en in de sportschool maakt het afwisselend en leuk!

Eind oordeel van de fysio's.

We vonden het een geweldige tijd om met je te mogen werken aan jouw doel: 

Lekker kunnen sporten en weer aansluiten bij je voetbalteam. 

Je hebt hard voor je herstel moeten werken maar dat heb je geweldig ingevuld! 

 

De einduitslag van het padellen..?

Fysiek volledig in orde en een knie die wat ons betreft weer lekker aan het sporten kan!

Op padel-technisch vlak valt er nog winst te behalen, maar dat valt niet onder het takenpakket van de fysiotherapeut. 😉

 

Veel mooie sport-momenten toegewenst! 

Jeroen, Lennard en Gijsbert

 

Wil je je klachten eens bespreken met de fysio?

Maak gerust een afspraak om je klachten eens te bespreken met een van onze fysiotherapeuten. Ons team is gespecialiseerd in verschillende lichaamsregio’s en klachten. 

Samen kijken welke mogelijkheden er zijn?

Ons team met bevlogen fysio's staat voor je klaar!