Pijnlijke schouder tijdens werpen? Werpschouder!

@FysioVogelzang

Veel bovenhandse sporters hebben te maken met een werpschouder. Pijn bij het werpen van een bal. Een op het eerste oog eenvoudige beweging maar waarbij de schouder veel handelingen moet uitvoeren.

Sporters die veel moeten werpen, zoals korfballers en handballers, hebben een grotere kans om schouderpijn te krijgen. In het begin van de klachten zeurt de schouder licht na een (sport)activiteit en wordt er doorgesport. In veel gevallen ontwikkelen de klachten zich langzaam tot een pijnlijke schouder, wat ook in rust gevoeld wordt. Een werpschouder is vaak goed te behandelen door de schouderfysiotherapeut. Je schouder wordt beoordeeld op beweeglijkheid en kracht. Behandelen van stijve spieren is ook een goede optie ter ondersteuning.

  • Verkorting weefsel aan de achterkant van de schouder
  • Vooral bij bovenhandse sporters 🤾🏻‍♀️🏀🏊🏽‍♂️
  • Het schouderblad en de bovenarm moeten goed met elkaar samenwerken
  • Werpschouder ook wel GIRD “Glenohumeral Internal Rotation Deficit”

Wat doet de schouder-fysiotherapeut

We starten met een lichamelijk onderzoek van je schouder. Zo kijken we naar jouw beweeglijkheid van de schouder maar ook je wervelkolom wordt onderzocht. We vinden het ook belangrijk om je te zien werpen. Je lichaam moet in zijn totaliteit meedoen met de worp. Soms ligt het probleem niet in de schouder maar juist elders in de “keten”.

Schouderbehandeling

Aanleren stretch van het kaspel aan de achterkant van je schouder
Oefeningen ter verbetering van de beweeglijkheid en samenwerking bovenarm/schouderblad
Dry Needling
We helpen je te bepalen wat wel en niet verstandig is om je huidige schouderklacht.

Wil je je klachten eens bespreken met de fysio?

Maak gerust een afspraak om je klachten eens te bespreken met een van onze fysiotherapeuten. Ons team is gespecialiseerd in verschillende lichaamsregio’s en klachten. 

Samen kijken welke mogelijkheden er zijn?

Ons team met bevlogen fysio's staat voor je klaar!