Werpschouder / GIRD

Sporters die veel moeten werpen, zoals korfballers en handballers, hebben een grotere kans om schouderpijn te krijgen. In het begin van de klachten zeurt de schouder licht na een (sport)activiteit en wordt er doorgesport. In veel gevallen ontwikkelen de klachten zich langzaam tot een pijnlijke schouder, wat ook in rust gevoeld wordt. Een werpschouder is vaak goed te behandelen door de schouderfysiotherapeut. Je schouder wordt beoordeeld op beweeglijkheid en kracht. Behandelen van stijve spieren is ook een goede optie ter ondersteuning.

  • Verkorting weefsel aan de achterkant van de schouder
  • Vooral bij bovenhandse sporters πŸ€ΎπŸ»β€β™€οΈπŸ€πŸŠπŸ½β€β™‚οΈ
  • Het schouderblad en de bovenarm moeten goed met elkaar samenwerken
  • Werpschouder ook wel GIRD “Glenohumeral Internal Rotation Deficit”

Wat doet de schouder-fysiotherapeut

We starten met een lichamelijk onderzoek van je schouder. Zo kijken we naar jouw beweeglijkheid van de schouder maar ook je wervelkolom wordt onderzocht. We vinden het ook belangrijk om je te zien werpen. Je lichaam moet in zijn totaliteit meedoen met de worp. Soms ligt het probleem niet in de schouder maar juist elders in de β€œketen”.

Schouderbehandeling

Aanleren stretch van het kaspel aan de achterkant van je schouder
Oefeningen ter verbetering van de beweeglijkheid en samenwerking bovenarm/schouderblad
Dry Needling
We helpen je te bepalen wat wel en niet verstandig is om je huidige schouderklacht.

Afspraak maken

We doen er alles aan om ook jou lekker en gezond te laten bewegen.