Ervaring: Long Covid

@FysioVogelzang

Welkom bij FysioVogelzang. Een praktijk voor fysiotherapie boordevol bevlogen fysiotherapeuten.

Voor corona herstel kan je terecht bij FysioVogelzang. Lees hier een patient-ervaring bij ons in de praktijk, fysiotherapie bij long-covid.

Belangrijk

Het beloop van de klachten zijn op dit moment nog lastig te voorspellen.
Fysiotherapie draagt bij aan het herstel op het gebied van vermoeidheid, conditie en kracht.
Fysiotherapie wordt ingezet op basis van een aantal fysieke testen die gedaan worden in de praktijk.

“Door mijn inzet tijdens de fysiotherapie heb ik gemerkt dat mijn Long Covid klachten snel afnemen.”

Long Covid

Langdurige corona klachten kan ervaren als gevolg van besmetting met het COVID-19. Deze klachten kunnen enkele weken tot enkele maanden aanhouden na een infectie met COVID-19. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, spierkrachtverlies, concentratieklachten en hoofdpijn.

Persoonlijke ervaring

Mw. Branbergen (29) komt sinds begin augustus in onze praktijk om te herstellen van Long Covid. Wij hebben haar gevraagd naar haar ervaring binnen onze praktijk met betrekking tot fysiotherapie na Long Covid.

‘’Ik had klachten na Corona. Ik had last van extreme vermoeidheid, een wazig gevoel in mijn hoofd en hoofdpijn. Het bleek te gaan om Long Covid.

Als ik andere mensen met Long Covid een tip mag geven is: begin zo snel mogelijk met fysiotherapie nadat de Corona klachten verdwenen zijn. Ik weet dat het zwaar is en dat het voelt of je de energie er niet voor hebt. Maar de energie die je geeft tijdens fysiotherapie, krijg je een week lang elke dag terug. Hierdoor kun je meer uren werken, er weer wat op uit en tijd spenderen met je partner, kinderen of huisdieren. Hoe sneller je begint, hoe minder ver je verslapt bent. Het is 4 weken geleden dat ik begonnen ben met fysiotherapie en ik had niet eens durven dromen dat ik zulke grote stappen vooruit zou hebben gemaakt.”

Hoe ervaar je jouw behandeling?

Ruben en Gijsbert hebben mij laten zien dat door me in te zetten tijdens de fysiotherapie mijn Long Covid klachten snel afnemen.

Beiden houden zich op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied. Bijna elke week is er wel iets nieuws te vertellen of zijn er klachten die uitgesloten kunnen worden van Long Covid. Door te kiezen voor hen heb ik het gevoel dat ik zo snel zulke grote stappen heb kunnen zetten. Hier ben ik ze ongelooflijk dankbaar voor.

 

 

Wil je je klachten eens bespreken met de fysio?

Maak gerust een afspraak om je klachten eens te bespreken met een van onze fysiotherapeuten. Ons team is gespecialiseerd in verschillende lichaamsregio’s en klachten. 

Samen kijken welke mogelijkheden er zijn?

Ons team met bevlogen fysio's staat voor je klaar!