Elleboog

Haal meer uit je elleboogklacht. De meest voorkomende klacht is de tenniselleboog,
maar ook steeds vaker een golfers- of klimelleboog.  

0
Jaren ervaring
0 +
Uitgevoerde behandelingen
0
Onze beoordeling

Tenniselleboog zonder tennis?

Pijn aan de buitenkant van de elleboog wordt een tenniselleboog genoemd. Gek genoeg hebben de meeste mensen met een tenniselleboog nog nooit een racket vastgehouden. De klachten aan de buitenkant van de elleboog worden meestal veroorzaakt door de pezen die aanhechten op het spaakbeen en de bovenarm. Deze pezen zijn actief bij knijpen en bijvoorbeeld typen op een toetsenbord. Kijk maar eens wat er gebeurd bij je elleboog als je een vuist maakt. Irritatie van deze pezen wordt dus meestal veroorzaakt door veel en vaak kracht te zetten met de hand. 

Klimmen?

Pijn aan de binnenkant van de elleboog is net als een tenniselleboog vaak het gevolg van overbelasting. De laatste jaren is de klimsport steeds populairder geworden. Doordat de hand grip moet zoeken en daarbij het lichaam omhoog getrokken moet worden komt er veel kracht op de buigers van de pols. Deze spieren hechten op de binnenkant van de elleboog aan. 

Behandelen?

FysioVogelzang heeft verschillende specialismen in huis om jouw elleboogklacht te behandelen. We maken gebruik van echografie om een betere diagnose te stellen. We leggen je uit wat er volgens ons te doen is om snel van je klacht af te komen. Je kunt hierbij denken aan:
Tenniselleboog fysiotherapie groningen

Jouw fysio voor elleboogklachten

We begrijpen dat klachten je dagen negatief kunnen beïnvloeden. Pijn aan de elleboog kan verholpen worden met  fysiotherapie. We kunnen verschillende behandel- en onderzoekstechnieken gebruiken. We zetten ons in om je klachten zo goed mogelijk in beeld te krijgen om vervolgens een passende behandeling voor te stellen. 

fysio vogelzang

Onderzoek

We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht.

Uitleg

We leggen uit wat jouw klacht betekent.

Mobiliseren

Het is belangrijk dat je goed kan bewegen.

Oefeningen

Jij oefent gericht richting jouw doelstelling.

Nazorg

Vragen of terugval? Wij helpen je!

Wat wil jij weer kunnen doen?

Een elleboogklacht kan de dagelijkse bezigheden en hobby’s flink belemmeren. We vinden het daarom belangrijk om te weten wat je nu niet kan doen door jouw klachten. We proberen onze behandelingen zo vorm te geven dat we continue aan jouw doel werken.

fysiotherapeut groningen

Afspraak fysiotherapie voor de elleboog.

Onze gemotiveerde fysiotherapeuten helpen je graag! Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Elleboogklachten zijn vaak het gevolg van overbelasting. Het vinden van een oplossing is onze taak. We helpen je graag.