Blog en Nieuws

Ervaringen

Ervaring: Long Covid

Voor corona herstel kan je terecht bij FysioVogelzang. Lees hier een patient-ervaring bij ons in de praktijk, fysiotherapie bij long-covid.

Lees verder
meniscusblessure
Knie

Meniscusblessure

Een meniscusblessure komt veel voor. We zien dit vooral bij sporters die veel moeten draaien. Daarom wordt een een meniscusblessure ook wel een voetbalknie genoemd.

Lees verder
Hielspoor fysio groningen
Enkel en Voet

Intensieve hielspoor oefeningen zorgen voor snellere afname van pijn.

Hielspoor of plantaire fasciopathie is de meest voorkomende hielklacht. De pijn wordt gevoeld aan de onderkant van de hak en kan uitstralen naar de zijkanten of richting de voorvoet. Bij plantaire fasciopathie (een irritatie van de pees onder de voet, wat in de volksmond hielspoor wordt genoemd) kan de pees ook verdikt zijn. Deze klachten komen zowel voor bij sporters als bij mensen met een in-actief bestaan.

Lees verder
Liesklachten fysiotherapie
Ervaringen

Ervaring: Onbeperkt hardlopen zonder knieklachten

Anouk kreeg last van haar knie tijdens het hardlopen. Zij is altijd sportief en actief geweest en had geen eenduidige oorzaak kunnen bedenken waarom de knie pijn deed. Anouk heeft Gijsbert benaderd om mee te denken om haar knie optimaal te laten functioneren tijdens het hardlopen. Na afloop van haar traject hebben wij Anouk een aantal vragen gesteld over hoe zij het traject heeft ervaren; 

Lees verder
Informatie

Voorstelrondje : Isabelle

Wellicht hebben jullie mijn gezicht al langs zien komen, dus daarom zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Isabelle en ik ben 23 lentes jong. Samen met mijn 2 huisgenoten woon ik in de stad Groningen. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de opleiding Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool en daarom werd het hoog tijd om een kijkje te nemen in Fysiotherapieland. Tot eind juni 2021 loop ik stage bij Gijsbert. Ik ben aanwezig op de Vechtstraat en aan de Peizerweg. Ik ben van plan om ontzettend veel te leren! Tot snel in de behandelkamer of in de oefenzaal!

Lees verder
hamstring klachten
Heup en Lies

Hamstringblessure. (Te) voorspelbaar?

Hamstring klachten komen veel voor. Vooral bij voetballers is het een bekende blessure. 15% van alle blessures bij (amateur)voetballers is een hamstringblessure. Een hamstringblessure ontstaat vaak tijdens een sprint of als de hamstring op zijn volledige lengte komt, bijvoorbeeld bij een sliding.

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkom blessures na de lockdown

De corona maatregelen worden langzaam maar zeker opgeheven. Vooral voor sportliefhebbers goed nieuws! Na een lange periode krijgen we iets meer ruimte om de handschoen weer op te pakken. Overbelasting ligt op de loer.

Lees verder
Ervaringen

Ervaring: Revalideren na een heupoperatie

Na een val op de vloer brak mw. Hiemstra haar heup. Zij besloot in het ziekenhuis dat een totale heupprothese haar het best kon helpen. De jaarwisseling richting 2021 bracht zij in het ziekenhuis door. Inmiddels is zij hard aan het werk met de fysiotherapeut om zo goed mogelijk te herstellen.

Lees verder
Shape
Shape