Schouderklachten

FysioVogelzang helpt je met schouderklachten fysiotherapie. Schouderklachten belemmeren dagelijkse bezigheden. Activiteiten als het aantrekken van een jas, bovenhandse bewegingen of werken achter een computer kan moeizaam gaan. Pijn aan de schouder kan uitstralen naar de arm maar ook hoofdpijn geven. Schouderklachten zijn goed te behandelen met fysiotherapie. Hoe kunnen we jou helpen?

0
Jaren ervaring
0 +
Uitgevoerde behandelingen
0
Onze beoordeling

Aanhoudende schouderklachten?

Klachten aan de schouder komen in Nederland veel voor. Het is op 2 na meest voorkomende gewricht dat de fysiotherapeut tegenkomt. Pijn aan de schouder kan uitstralen naar de arm, hoofdpijn geven maar misschien nog wel belangrijker, pijn aan de schouder zorgt ervoor dat jij niet kan doen wat je graag zou willen doen. De meeste mensen met schouderklachten hebben een zittend beroep of beoefenen een sport waarbij de schouder moet worden gebruikt. 

Slijmbeursontsteking schouder?

De slijmbeurs is zorgt dat een pees goed kan glijden als hieraan getrokken wordt. De slijmbeurs bevindt zich in het gebied waar de pees in contact kan komen met bot. De slijmbeurs is te vergelijken met een zakje dat gevuld is met vocht. Een slijmbeursontsteking schouder komt voor, maar meestal ligt de oorzaak van deze ontsteking bij andere structuren in de schouder waardoor de slijmbeurs reageert. Een slijmbeurs kan ontsteken na overbelasting van de schouder of na een val of ongeluk. 

Wat kan je zelf doen?

Schouderklachten komen veel voor, en verdwijnen meestal ook weer. Als jij al een periode last hebt van je schouder is het goed om te kijken naar jouw werkplek: kan je schouder ontspannen als je aan het werk bent? Ben je een sporter? Zorg voor voldoende variatie in je programma, hiermee zorg je voor een optimale functie van je schouder. De meeste klachten ontstaan na overbelasting of bij belasting na onderbelasting: De meeste mensen kunnen niet na het aantrekken van een paar hardloopschoenen een marathon rennen.

schouderpijn fysio

We willen jouw schouderklacht snel verhelpen.

We begrijpen dat klachten je dagen negatief kunnen beïnvloeden. Fysiotherapie voor schouderklachten is effectief. We kunnen verschillende behandel- en onderzoekstechnieken gebruiken. We maken gebruik van echografie als we twijfelen aan de uitkomsten van het lichamelijk onderzoek. Echografisch onderzoek voeren we uit op de praktijk, hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

We zetten ons in om je klachten zo goed mogelijk in beeld te krijgen om vervolgens een passende behandeling voor te stellen. 

fysio vogelzang

Ons stappenplan.

Onderzoek

We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht.

Uitleg

We leggen uit wat jouw klacht betekent.

Mobiliseren

Het is belangrijk dat je goed kan bewegen.

Oefeningen

Jij oefent gericht richting jouw doelstelling.

Nazorg

Vragen of terugval? Wij helpen je!

Specialist op pees revalidatie

Fysiotherapeut Gijsbert heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de behandeling van peesklachten. Helemaal bij peesklachten is er geen vast protocol te bedenken. Het is erg belangrijk om jouw situatie in kaart te brengen. Wanneer heb je klachten, hoe lang al? Heb je schouderpijn met uitstraling naar de arm? We helpen je inzicht te geven in je klacht, en maken een programma waarbij jij je prettig voelt en zo snel weer kan doen wat je het liefst wil doen! 

Extra mogelijkheden in onze praktijk voor fysiotherapie bij schouderpees klachten zijn:

Wat wil jij weer kunnen doen?

Een schouderklacht kan je dagelijkse bezigheden en hobby’s flink belemmeren. We vinden het daarom belangrijk om te weten wat je nu niet kan doen door jouw klachten. We proberen onze behandelingen zo vorm te geven dat we continue aan jouw doel werken.

fysiotherapeut groningen

Afspraak fysiotherapie voor de schouder.

Onze gemotiveerde fysiotherapeuten helpen je graag! Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

De schouder is complex. Heb jij klachten? We helpen je graag.