Fysiotherapie voor je schouderklachten

Schouderklachten fysiotherapie

Je schouder, het gewricht dat de positie van onze hand bepaald. Een belangrijk gewricht dus. Dit complexe gewricht wordt ondersteund door veel pezen, spieren en banden. De schoudergordel bestaat uit het schoudergewricht, het sleutelbeen en schouderblad. Een goede samenwerking tussen deze lichaamsdelen is belangrijk. 

 

Onze fysiotherapeuten hebben aanvullende scholing gevolgd voor het behandelen van jouw schouderklacht. We maken een echo van je schouder als we twijfelen aan de diagnose en zetten verschillende behandelmethoden in om jou weer te laten doen wat je het liefst wil!

Schouderklachten fysiotherapie

De complexe en veelzijdige schouder

De schouder is een gewricht dat in veel richtingen kan bewegen. Door deze superieure functie heeft het gewricht veel banden, pezen en spieren die goed met elkaar samenwerken. Door het wir-war aan structuren is het een complex gewricht. De kogel van het schoudergewricht wordt gestabiliseerd door onder andere 4 belangrijke spieren. Deze spieren noemen we de rotator cuff spieren. Daar over heen liggen grotere sterke spieren. Deze spieren zijn belangrijk bij het leveren van veel kracht, bijvoorbeeld tijdens sport of zwaar werk. 

Lichamelijk onderzoek aangevuld met echografie.

Schouderpijn komt veel voor. We zien in de praktijk dagelijks mensen met deze klacht. De fysiotherapeut voert een lichamelijk onderzoek uit om je klacht vast te stellen. Eventueel maken we een echo van de schouder. Deze echo voert de fysiotherapeut uit in de praktijk. Met de echo beoordelen we spieren, banden, pezen en de slijmbeurs. Dit geeft ons extra informatie om je schouder zo goed mogelijk te behandelen.

Welke opties zijn er?

He belangrijkste vinden wij dat jij weet wat er aan de hand is. We proberen je dat zo goed mogelijk uit te leggen. Wij geloven dat als jij weet waar je het voor doet, we de beste resultaten behalen. In alle gevallen geven we je advies en tips om de klachten te verhelpen. In sommige situaties willen we ervoor zorgen dat je schouder sterker en mobieler wordt. We maken dan gebruik van oefentherapie. Bij een peesirritatie of kalk in de pees kunnen we gebruik maken van shockwave therapie. Pijnlijke spieren in de schouder kunnen pijn geven in bijvoorbeeld de bovenarm of hand. Deze klachten zijn goed te behandelen met onder andere dry needling.

Wat doet de fysiotherapeut bij schouderklachten?

Je fysiotherapeut is jouw behandelaar. Je wordt begeleidt door het traject. Hij geeft je advies over welke behandelmethoden er zijn en voert deze uit. De fysiotherapeut overleg waar nodig met je arts of specialist mocht dat nodig zijn. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg met jou. Ben je bij FysioVogelzang in behandeling? Dan kan je je fysiotherapeut altijd benaderen. Ook tussen je behandelingen door kan je bij hem terecht voor vragen of advies. We helpen je graag!

praktijk fysiotherapie

Hoe we je kunnen helpen met fysiotherapie voor schouderklachten

Jouw schouder behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw schouderklachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.