Fysiotherapeut Gijsbert van FysioVogelzang.

Sinds 2015 werk ik als fysiotherapeut bij FysioVogelzang. 

Door de jaren heen heb ik een passie en specialisatie ontwikkeld voor schouder– en knieklachten.

Naast deze 2 geweldige gewrichten zie ik veel sporters, die met (langdurige) blessures te maken hebben. Door echografie toe te passen bij een acute sportblessure kunnen we al snel een idee geven waneer er werd gesport kan worden.

Mijn benadering van behandelingen is gebaseerd op de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. Over het algemeen ben ik van mening dat bewegen een medicijn is voor fysieke klachten. De uitdaging voor mij en jou is om de juiste dosering en frequentie te vinden. Ik maak gebruik van verschillende concepten die ik toepas tijdens behandelingen:

 

 1. Motorisch leren: Dit concept houdt in dat ik je help bij het ontwikkelen van nieuwe bewegingspatronen en technieken die gericht zijn op herstel en prestatieverbetering. 

  Door gerichte oefeningen en trainingen te gebruiken, kan ik je helpen om je bewegingsvaardigheden te verbeteren en ongewenste compensaties te vermijden. 

  Ik denk dat iedereen op zijn eigen manier een beweging uitvoert en dat dit altijd afhankelijk is van de omgeving waarin dat moet gebeuren. 

  Het is dus belangrijk om bij het terugwinnen van bepaalde bewegingsmogelijkheden rekening te houden met het idee dat bijvoorbeeld het optillen van de arm op honderden verschillende manieren uitgevoerd kan worden. 

 2. Motor Landscape of Opportunities: Het concept van Motor Landscape of Opportunities (Motorisch Landschap van Mogelijkheden) verwijst naar het idee dat er meerdere manieren zijn waarop een beweging kan worden uitgevoerd, afhankelijk van de individuele anatomie en fysieke mogelijkheden van een persoon. 

   

  Als fysiotherapeut begrijp ik dat elk individu uniek is, en ik pas mijn behandelingen aan om gebruik te maken van hun specifieke motorische landschap. Dit houdt in dat ik niet vasthoud aan een “one-size-fits-all” benadering, maar dat ik me aanpas aan de specifieke behoeften en mogelijkheden van elke patiënt.

   

 3. Externe focus: Een ander belangrijk concept wat ik inzet in mijn behandelingen is het idee van externe focus. 

  Dit houdt in dat ik je zal aanmoedigen om je aandacht te richten op externe doelen of objecten tijdens het uitvoeren van bewegingen, in plaats van dat je te veel concentreert op je eigen lichaam en interne sensaties. Een externe focus leidt tot betere prestaties en efficiëntere bewegingen. 

 

kniepijn revalidatie

In de sportrevalidatie ontwerp ik een uitgebreid traject waarbij ik me richt op sport-specifieke aspecten. Ik integreer verschillende facetten van sport, zoals visueel-scannen, wenden, keren, reactiesnelheid, krachttraining en plezier. Dit doen we natuurlijk eerst nadat we goed onderzoek hebben gedaan naar de aard van de klachten. Samen met jou maken we een plan en bekijken we wat er in jouw situatie nodig is. 

Verder nodig ik veel sporters uit op het veld voor veldrevalidatie, waar je kan worden blootgesteld aan de specifieke bewegingen en eisen die ze in hun sport tegenkomen. Door deze aanpak kunnen patiënten hun vaardigheden verbeteren, blessures voorkomen en weer met vertrouwen terugkeren naar hun sportactiviteiten.

Ik streef ernaar om mijn patiënten te begeleiden naar een optimaal herstel en een verbeterde sportprestatie, terwijl ik ervoor zorg dat plezier en motivatie behouden blijven gedurende het hele revalidatieproces.

Afspraak maken met Gijsbert?