De Praktijk voor fysio Groningen

Bewegen begint
bij FysioVogelzang.

Fysio Groningen - Wij lossen problemen tijdens sport en bewegen op.

Ons team werkt iedere dag om mensen te helpen met fysiek ongemak. We willen dat je op een positieve manier kunt bewegen, zonder dat jij daarin hinder ervaart. We doen dit op een enthousiaste en toegankelijke manier. Zo zijn we tussen jouw behandelingen door goed bereikbaar om je naast ons fysieke contact ook goed te helpen. Wel zo flexibel. 

Ben je verzekerd voor fysiotherapie? Dan heb je geen omkijken naar de declaratie. Dat regelen wij voor je.  

Ontdek hoe we ook jou kunnen helpen.

Waar heb jij last?

Ervaringen in de fysiotherapie praktijk

Er is veel mogelijk. Bewegen doe je voor jezelf, 

voor je gezondheid en de kwaliteit van leven!

Zet de stap naar gezond bewegen

Verschillende mogelijkheden voor jouw klacht

Jouw behandeling wordt vergoed

Fysio Groningen heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Fysio Groningen en waar je maar wilt

Op onze praktijk locaties

Bekijk onze vestigingen in Groningen. Centraal en goed bereikbaar!

Online of bij je thuis

Fysio aan huis in Groningen nodig? We brengen ons enthousiasme met ons mee!

Op je club of op het werk

We helpen op sportverenigingen en werkplekken!
hamstring klachten

Hamstringblessure. (Te) voorspelbaar?

Hamstring klachten komen veel voor. Vooral bij voetballers is het een bekende blessure. 15% van alle blessures bij (amateur)voetballers is een hamstringblessure. Een hamstringblessure ontstaat vaak tijdens een sprint of als de hamstring op zijn volledige lengte komt, bijvoorbeeld bij een sliding.

Voorkom blessures na de lockdown

De corona maatregelen worden langzaam maar zeker opgeheven. Vooral voor sportliefhebbers goed nieuws! Na een lange periode krijgen we iets meer ruimte om de handschoen weer op te pakken. Overbelasting ligt op de loer.

Ervaring: Revalideren na een heupoperatie

Na een val op de vloer brak mw. Hiemstra haar heup. Zij besloot in het ziekenhuis dat een totale heupprothese haar het best kon helpen. De jaarwisseling richting 2021 bracht zij in het ziekenhuis door. Inmiddels is zij hard aan het werk met de fysiotherapeut om zo goed mogelijk te herstellen.

Onze beweegreden

Mensen helpen beter te laten bewegen, dat is onze beweegreden ons werk vol passie uit te voeren. Wij vinden dat er voor iedereen een unieke behandeling moet worden opgesteld omdat geen enkele klacht hetzelfde is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Maak kennis met Fysio Groningen want fysiotherapie is meer dan behandelen alleen!

Een verwijzing voor fysiotherapie?

Je hebt geen verwijsbrief van een arts nodig voor fysio Groningen. Om bij ons terecht te kunnen neem je gewoon contact met ons op om je klachten met ons door te nemen. We denken samen welke fysiotherapeut jouw klacht het beste kan verhelpen. Als je geopereerd bent of te maken hebt met een chronische aandoening, dan kan het zijn dat er wel een verwijzing nodig is.  

Fysio Groningen op twee locaties in de stad!

Veel gestelde vragen

Na iedere behandeling ontsmetten wij de behandeltafel, deurklinken en alle voorwerpen die gebruikt zijn tijdens een behandeling. Verder dragen wij een mondkapje en vragen wij ook jou dat te doen. 

Op verschillende momenten van de dag ventileren wij de praktijk door deuren open te zetten. 

Iedere ochtend controleren wij bij ons zelf of wij symptomen hebben die passen bij het corona virus. Hierin nemen wij geen risico. 
Als we niet zeker weten of het veilig is zal de betreffende fysiotherapeut een corona test doen en tot een negatieve uitslag niet werken. 

Een super gemotiveerde fysiotherapeut die jou gaat helpen. We stellen je een aantal vragen om je klachten duidelijk te krijgen. Vervolgens voeren we een onderzoek uit waar verschillende bewegingen gemaakt worden. Ook kijken we naar de spanning en kracht van je spieren. Uiteindelijk heeft de fysiotherapeut een goed beeld van jouw probleem en zal hij je een advies en behandelvoorstel geven. Dit doen we op een open en ontspannen manier. We nemen de tijd en het belangrijkste vinden wij dat je op je gemak bent! 

Nee, je kunt zonder verwijzing bij ons terecht.

Als je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie regelen wij de afhandeling me de zorgverzekeraar. Heb je geen verzekering dan betaal je het praktijktarief. 

Twee handdoeken en een legitimatie bewijs. Inn