Revalidatie.

Na een operatie

Na een operatie wil je zo snel mogelijk op een verantwoorde manier op de been zijn. Fysiotherapie helpt je om sterker te worden, meer conditie te krijgen en te werken aan jouw doelstelling. 

totale heup prothese heup fysio

Wat is jouw situatie?

De spieren rondom deze gewrichten moeten zo sterk mogelijk zijn om straks weer lekker te kunnen bewegen. 

Onze fysiotherapeuten helpen je na ontslag in het ziekenhuis met de eerste stappen en bouwen de belasting van het nieuwe gewricht langzaam op. Soms komen we eerst bij je thuis.

Tijdens deze trajecten staat oefenen centraal. Vooraf bespreken we waar je wensen en doelen zijn. Dat is voor iedereen anders. Veel gehoord is het weer kunnen fietsen of wandelen, spelen met kleinkinderen, werken en tuinieren.

De zorgverzekeraar vergoed fysiotherapie bij een prothese na 20 behandelingen. 

 

Lees hier een ervaring na een heupprothese.

Een revalidatie na een voorste kruisband reconstructie is een intensief traject wat 9-12 maanden duurt. 

FysioVogelzang heeft fysio’s in huis die aanvullende scholing hebben gevolgd over de revalidatie na een reconstructie van de voorste kruisband. We helpen je in verschillende fases naar je doel. 

  1. Optimaliseren van beweeglijkheid van je knie
  2. Spierkracht en coördinatie 
  3. Kracht, springen, wenden en keren
  4. Terug naar sport. Deze fase wordt in de oefenzaal en vanaf 2022 ook op het veld uitgevoerd. 

Het beste resultaat behaal je door een goede band te hebben met je fysiotherapeut(en).

Ook is het belangrijk dat je minimaal 5 weken voorafgaand aan de operatie je spieren sterker maakt. Zo kom je sterker uit je operatie en heb je op langere termijn minder kans op nieuwe blessures aan je knie.

Als je bij FysioVogelzang je revalideert train je zonder kosten tot aan je operatie. Zo kan je aan onze werkwijze en therapeuten wennen. 

Ben je geopereerd aan je schouder na bijvoorbeeld een spierscheur of breuk? FysioVogelzang is aangesloten bij het schoudernet-noord. Je fysiotherapeut heeft daardoor extra kennis opgedaan door aanvullende scholing te volgen. En dat werkt in jouw voordeel. 

Neem gerust contact op om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen. 

Meer over schouder

Revalidatie fysiotherapie.

Elke keer een beetje beter.

Revalideren na een operatie is het laatste stukje richting je doel. De fysiotherapeut heeft als doel om een revalidatie traject zo goed mogelijk op jouw af te stellen. Iedere keer dat je bij ons komt bespreken we kort je voortgang en aandachspunten.

Revalideren is meer dan alleen oefenen. We kijken naar het hervatten van je sport, werk en hobby. Hoe ga je dat invullen? 

Stap voor stap komen we in de buurt van je doel, en als het dan lukt... 🎉

Meer berichten over revalidatie.

Behandelaars.

gijsbert vogelzang fysiovogelzang

Gijsbert Vogelzang

Jeroen Kranenburg

We helpen je graag.

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.