Voetbalblessure.

Het overkomt iedere voetballer wel eens. Een blessure. In eens opgelopen tijdens de wedstrijd of dat zeurende pijntje wat maar niet over gaat en er voor zorgt dat je niet onbezorgd je voetbaltas in staat te pakken. De waterzak brengt geen uitkomst meer. Wat nu?

Snel weer aan de bal
met voetbal-minded fysiotherapie.

Zaterdag (soms Zondag) is de mooiste dag van de week. Je favoriete sport vraagt veel tijd van je en dan is het wel zo prettig dat je dit zonder fysieke problemen kunt uitvoeren. 

Bij FysioVogelzang zijn we gek op voetbal en staan er al heel wat speelminuten achter onze namen. We weten dus precies hoe vervelend het is om langs de lijn te staan terwijl je teamgenoten staan te ploeteren op het veld. 

Met onze specifieke aanpak bij voetbalblessures bieden wij: 

Knieklachten komen veel voor bij voetballers. Door het vele kappen, draaien, sprinten, springen en landen wordt er veel gevraagd van dit gewricht. Klachten die in de praktijk veel gezien worden zijn: 

  • Gescheurde kruisband
  • Meniscus klachten
  • Binnenband letsel
  • Jumpers-knee
  • Runners-knee
  • Klachten rondom de knieschijf

 

Plotseling klapt je enkel naar binnen en zak je naar de grond. Je hebt je enkel verstuikt. 
Afhankelijk van de ernst van het letsel kan je er zomaar een paar weken tot maanden uit liggen. Een goede diagnose is dan ook het begin van je herstel. Op de praktijk hebben wij beschikking tot het maken van een echografie opname van je enkel. Zo kunnen we kijken of je banden gescheurd zijn. 

Met bepaalde testen kunnen we zien of een rontgenfoto gemaakt zou moeten worden om een breuk uit te sluiten.

Als er gestart kan worden met het herstel zal je (afhankelijk van je situatie) behandeling en training kunnen starten. De behandeling zal zich richten op de beweeglijkheid van je enkel. Oefeningen zijn er voor om je enkel en onderbeen robuust te maken en klaar te stomen voor het echte werk: voetballen

Voetbal revalidatie is meer dan krachttraining.

We merken vaak dat voetballers met een blessure krachttraining hebben gedaan om de spieren rondom een aangedaan gewricht te versterken. Prachtig, en heel belangrijk, maar in onze beleving missen we dan een aantal stappen. 

Hoe zorgt jouw lichaam er voor om je balans te bewaren als je een duw in je rug krijgt? Wat gebeurd er in je hersenen als de ballijn naar je medespeler ineens wordt dicht gelopen, net als je die splijtende pass wilt geven? Ben je in staat om daar snel op te reageren? 

Deze en andere elementen dragen allemaal bij voor een perfecte voetbal-performance. 

Al deze onderwerpen bespreken we met je en testen we met verschillende fysieke tests die we uitvoeren in onze ruime oefenzaal maar ook op het voetbalveld met ons aanbod veldrevalidatie.

Revalidatie voetballers.