Voorkom blessures na de lockdown

De corona maatregelen worden langzaam maar zeker opgeheven. Vooral voor sportliefhebbers goed nieuws! Na een lange periode krijgen we iets meer ruimte om de handschoen weer op te pakken. Overbelasting ligt op de loer.
18032021--7

Door de lockdown vanwege het corona-virus heb je minder vaak kunnen sporten en bewegen. Hierdoor is de kans groot dat je hebt ingeleverd op spierkracht, snelheid en uithoudingsvermogen. 

De overheid heeft aangekondigd dat in maart er voor alle leeftijden versoepelingen komen op het gebied van sport. Geweldig, vinden wij ook als fysiotherapeuten. 

FysioVogelzang, ambassadeur van bewegen waarschuwt: loop niet te hard van stapel. Als je direct op het niveau start waarop je bent geëindigd in december is de kans groot dat je een blessure oploopt. Ook als je vlak voor de lockdown een pijntje had die nu door ‘rust’ is verdwenen. De belasting die op je lichaam komt als je er weer fanatiek voor gaat is veelmalen groter dan tijdens je dagelijkse lunchwandeling, want die heb je wel gedaan toch? 

Fysiotherapeuten zijn er om je zo goed en lekker mogelijk te laten bewegen. We willen dan ook graag dat je straks weer de sport kunt uitvoeren die jij het liefste doet, lekker met je teamgenoten, partner of fitness buddy er weer tegenaan. 

“Voor de lockdown had ik last van mijn achillespees tijdens voetbal. Door rust gehouden te hebben kan ik straks wel weer het veld op, want tijdens de lockdown heb ik helemaal niets meer gemerkt van mijn achillespees”

Wil jij weten hoe je er voor staat? Of je een verhoogd risico loopt op een blessure of wil je simpelweg advies over hoe je de belasting weer kunt opvoeren?

FysioVogelzang Groningen biedt voor iedereen die wil gaan sporten de sport-check aan: 

  • Deskundige analyse van spieren en gewrichten die jij extra nodigt het met sport
  • Testen en meten van spierkracht, uithoudingsvermogen, snelheid, beweeglijkheid van de gewrichten en coördinatie 
  • Een persoonlijk rapport met daarin de testuitslagen én een persoonlijk advies

Maak een afspraak via 050-2110859 of mail naar info@fysiovogelzang.nl. Voor meer informatie kijk op www.fysiovogelzang.nl 

Stuur gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Stuur e-mail
Bezig met versturen

Ook jouw fysio in Groningen?

Benieuwd wat je voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag in een van onze vestigingen in de stad Groningen!