Shockwave

Shockwave therapie kan helpen bij langdurige peesklachten. Door het inzetten van extracorpereal shockwave therapy (ESWT) wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf opnieuw te gaan herstellen. Deze techniek heeft zichtte afgelopen jaren in een razend tempo ontwikkelt en heeft zich meermaals effectief bewezen bij chronische pees- en pijnklachten.

Vooral als reguliere fysio- en/of oefentherapie niet voldoende heeft gewerkt kan shockwave een oplossing voor u zijn.

Voor welke klachten is shockwave geschikt:

 • kniepeesklachten
 • tennis- of golfelleboog
 • hielspoor
 • achillespeesklachten
 • peesklachten aan de heup
 • scheenbeenklachten (shin splints)
 • schouderpees klachten

Vergoeding door de zorgverzekeraar

FysioVogelzang Groningen heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Shockwave behandelingen worden vergoed als u zichzelf heeft verzekerd voor fysiotherapie.

Specialisatie peesklachten

Sinds 2019 is Gijsbert zich extra gaan verdiepen in de behandeling van peesklachten. Hij heeft hier aanvullende opleidingen voor gevolgd. De behandeling van pezen kan soms lastig zijn omdat pezen niet van verandering houden. Een goed geïnformeerde fysiotherapeut kan samen met u een passend programma bieden om de pees op de juiste manier te laten herstellen.

 • Shockwave valt onder een reguliere behandeling fysiotherapie
 • Korte behandelduur
 • Brengt het lichaam in staat zichzelf te herstellen
 • Geweldige resultaten

Maak direct een afspraak

Voor shockwave in Groningen kunt u bij Gijsbert Vogelzang terecht. Wilt u meer informatie of een afspraak maken dan kunt u contact met ons opnemen of plant u online uw afspraak in.

Plan zelf uw afspraak in

Veelgestelde vragen:

📄 Heb ik een verwijzing nodig voor fysio?

In de meeste gevallen heb je geen verwijzing nodig van een arts of specialist om een afspraak te kunnen maken bij FysioVogelzang.  Je kunt dus direct terecht. In sommige gevallen is er wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld na een operatie of bij een chronische aandoening. De fysiotherapeut kan je vertellen of je een verwijzing nodig hebt of niet.

⌚ Kan ik ook 's avonds langskomen?

Ja. FysioVogelzang is ook ’s avonds geopend. Kijk hiervoor bij onze openingstijden.

Op zaterdagen behandelen wij alleen in overleg. Neem hiervoor contact op met jouw fysiotherapeut.

💰 Wordt mijn behandeling vergoed?

Wij hebben ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dat betekent dat als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor fysiotherapie jouw behandeling wordt vergoed. Als je in het kalenderjaar bij een andere fysiotherapeut in behandeling bent geweest tellen ook die behandelingen mee. Als je niet zeker weet hoe je bent verzekerd raden we je aan om de polisvoorwaarden te controleren. Als je daar moeite mee hebt kan de fysiotherapeut in de praktijk ook bekijken hoe je bent verzekerd.

🔒 Hoe beschermen jullie mijn privacy?

Fysiotherapeuten hebben een eed afgelegd. Daarin is beloofd dat medische gegevens tussen de patient en fysiotherapeut blijven. Wij maken een fysiotherapeutisch dossier aan in ons beveiligde software programma. Alleen de patient mag deze inzien. Bij een overdracht van gegevens naar een collega fysiotherapeut binnen FysioVogelzang krijgt ook deze fysiotherapeut de gegevens te zien. Alleen als jij toestemming geeft overleggen wij met de huisarts of specialist.

Er zijn geregeld stagiaires in de praktijk. Ook zij beloven voorafgaand aan hun stage discreet om te gaan met de gegevens en informatie die zij inzien van patiënten.