Ervaring: Revalideren na een heupoperatie

Na een val op de vloer brak mw. Hiemstra haar heup. Zij besloot in het ziekenhuis dat een totale heupprothese haar het best kon helpen. De jaarwisseling richting 2021 bracht zij in het ziekenhuis door. Inmiddels is zij hard aan het werk met de fysiotherapeut om zo goed mogelijk te herstellen.
IMG_5370

Eind december 2020 brak mw. Hiemstra haar heup na een val. Zij onderging een heupoperatie en heeft een totale nieuwe heup gekregen. De jaarwisseling richting 2021 bracht zij in het ziekenhuis door. Inmiddels is zij hard aan het werk bij Gijsbert om zo goed mogelijk te herstellen. 

Na de operatie is fysiotherapie aan huis opgestart. Hiervoor hebben wij gekozen omdat zelfstandig naar de praktijk komen (nog) niet mogelijk was. Het lopen deed mw. Hiemstra met haar rollator. We besloten dat we pas op de praktijk zouden afspreken als een klein rondje in het park lopen mogelijk was. Nog altijd met de rollator, die ongeveer 6-8 weken in de buurt zal blijven.
 

Revalideren na een totale heupprothese

“Voor de operatie was ik altijd actief bezig met bewegen om de spieren soepel te houden. Iedere ochtend deed ik mee met Nederland in beweging en ging ik naar een sportschool bij mij in de buurt.
Om niet stijf te worden na de operatie vind ik het heel belangrijk om fysiotherapie te hebben onder begeleiding. Inmiddels ben ik met de fysiotherapeut bezig in de oefenzaal.” 
 
Revalidatie en fysio na een heupoperatie bestaat uit verschillende fases. Zo is het in de eerste fase belangrijk dat leefregels  worden nageleefd, niet alle bewegingen mogen gemaakt worden om de heup en het operatie gebied zo goed mogelijk te laten herstellen. Tegelijkertijd is het erg belangrijk dat spieren snel weer sterker worden. De spieren zorgen tenslotte voor beweging, balans en kracht.   

Ik hoop dan in de zomer weer te kunnen fietsen en te genieten van de natuur!

Mw. Hiemstra

Elke week een stapje beter

“Het herstel gaat toch vrij snel en zie ik elke week vooruitgang. Je werkt echt aan je conditie.
Daar ben ik toch wel een beetje trots op.”

De begeleiding

“De begeleiding van Gijsbert vind ik perfect!
Heel behulpzaam, rustig en vriendelijk en een goede kijk op het geheel.
Fietsen, hele goede oefeningen speciaal om de spieren weer soepel te krijgen en in balans te komen.
 
Hier ga ik nog een paar weken actief mee door.”
 
FysioVogelzang vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens een behandeling maar ook daar omheen. We beseffen ons heel goed dat wij jou mogen helpen om gemakkelijker en beter te kunnen bewegen. We passen de behandeling daarom aan op jouw persoonlijke doelen en interesses. Revalideren is hard werken, maar daar mag best bij gelachen worden. 
 
totale heup prothese heup fysio

Ook revalideren na een heupoperatie?

Ben jij geopereerd of moet je binnenkort geopereerd worden aan je heup? Neem gerust contact met ons op via 050 – 2110 859 of stuur een mailtje naar info@fysiovogelzang.nl. Je kunt ook direct een afspraak maken via de online agenda planner. Klik daarvoor op onderstaande button. 

Stuur gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Stuur e-mail
Bezig met versturen

Ook jouw fysio in Groningen?

Benieuwd wat je voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag in een van onze vestigingen in de stad Groningen!