knieklachten fysio

Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij doormiddel van elastische tape (tot 140% rekbaar) spieren, pezen en gewrichtenworden beïnvloed. Door de grote rekbaarheid zal de tape zelden bewegingsbeperkend zijn. De tape heeft een liftende werking op de opperhuid. Op deze manier krijgen bloedvaten en lymfevaten, die onder de opperhuid zitten, meer ruimte. Er bestaan verschillende tapetechnieken en er kunnen dan ook verschillende effecten bereikt worden. Medical taping is gericht op drukvermindering en circulatieverbetering zodat het lichaamseigen herstel wordt gestimuleerd waardoor pijndemping, afname van zwelling en een vebeterde beweeglijkheid plaatsvindt.

Zijn hier extra kosten aan verbonden?

Nee. Medical taping behoort tot een reguliere behandeling fysiotherapie en wordt vaak pas aan het einde van een behandeling aangebracht door de fysiotherapeut.

Hoelang blijft de tape zitten?

Over het algemeen blijft de tape 4-5 dagen zitten. Dit is afhankelijk van uw activiteitenniveau. Sport u veel, dan zal de tape door transpiratie sneller los kunnen laten. Ook zijn er voorbeelden dat bepaald medicijn gebruik invloed heeft op de vettigheid van de huid waardoor de tape sneller los kan laten.

Mag de tape nat worden?

Ja. U kunt dus gewoon douchen. Ook is bijvoorbeeld zwemmen geen probleem. Houdt u met het afdrogen rekening met de wrijvende werking van een handdoek. Ons advies is om rondom de tape uw huid droog te deppen.

Is de kleur van de tape belangrijk?

Nee, de fysiologische werking van de tape zal niet verschillen tussen de kleuren. Wel mocht u, indien voorradig, zelf uw kleur uitkiezen.

Vraag en Afspraak

Vult u onderstaand formulier in voor uw vraag of aanmelding. FysioVogelzang probeert binnen één werkdag op uw bericht te reageren.

Verstuur