🚀 Binnenkort open: 3e locatie in Groningen!

Long-Covid revalidatie.

We helpen je om meer energie terug te krijgen in het dagelijks leven. We doen dat met verschillende oefen- en beweegvormen. Met long-covid fysiotherapie kan je verschillende klachten behandelen.

Waarom corona fysiotherapie?

Als je corona hebt gehad kan je lichamelijk nog altijd klachten ervaren. Het is bekend dat vooral de longen aangedaan zijn. De longen zijn belangrijk voor zuurstof opname in het lichaam. Als de longen niet goed werken kunnen je spieren en andere weefsels niet goed voorzien worden van zuurstof. Het effect daarvan is dat kracht en conditie snel achteruit gaan. Corona fysiotherapie helpt je om op een veilige en verantwoorde manier te werken aan jouw doelen. 

Hoe lang duurt een traject?

Het verschilt per persoon hoe het traject er uit ziet. In sommige gevallen heb je voldoende aan een aantal adviezen van onze corona fysiotherapeut. Als je meer begeleiding wilt kan je samen met ons aan je herstel werken in de oefenzaal. Samen met jouw fysiotherapeut werk je een op maat opgesteld programma af. Je eigen fysiotherapeut helpt je hier bij.

Wordt corona fysiotherapie vergoed?

De overheid heeft besloten dat maximaal 2x 52 behandelingen worden vergoed. Houd rekening met het eigen risico. Bespreek vooraf met jouw fysiotherapeut welke vergoeding voor jou geldt. We helpen je hierin graag!

Voor corona fysiotherapie heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. 

Long-Covid revalidatie.

Nog lang niet alles rondom langdurige covid klachten is bekend. We werken met de laatste inzichten aan je herstel. 

De fysiotherapeut adviseert en begeleid je met het opbouwen van je belastbaarheid. Dit kan in je thuissituatie, in de oefenzaal op de praktijk of buiten met onze gespecialiseerde runningtherapeuten.

Bij FysioVogelzang kan je terecht voor corona fysiotherapie bij Jeroen, Jelmer en Hylke.