Fysiotherapie voor je liesklachten

Liesklachten tijdens sport

Liesblessures komen veel voor. Bij voetballers komen liesklachten veel voor. De pijn zit veelal aan de binnenkant van het bovenbeen, dicht bij de heup. De pijn wordt vaak gevoelt het leveren van kracht zoals schieten, sprinten en passen. Maar ook bij explosieve bewegingen als het van richting veranderen en keren kan de lies pijn geven.

Symptomen liesklachten

Meestal beginnen liesklachten met pijn tijdens de warming-up die na een tijdje verdwijnen. Pas na een training of wedstrijden worden de klachten dan weer gevoeld. Als de klachten al langer aanwezig zullen de klachten de gehele sportactiviteit aanwezig kunnen zijn. Liesklachten worden gevoelt dicht bij het schaambeen. Druk op deze plek kan pijnlijk zijn. Als het pijnlijk is om beide knieën tegen elkaar aan te drukken dan is het erg waarschijnlijk dat er sprake is van een liesblessure.

Pijnlijke liezen en sport

Veel mensen spelen in beginsel door, ook al hebben zij lichte klachten aan de lies. Het kan dat de klachten op den duur ook weer verdwijnen. Blijven klachten aanwezig dan is het verstandig om te stoppen en de klachten te laten beoordelen door een fysiotherapeut of sportarts. 

Oorzaak liesklachten

De voornaamste reden dat de lies klachten geeft is dat de spieren niet sterk genoeg zijn, dat de belasting plotseling fors omhoog is gegaan zoals in de voorbereiding op een nieuw seizoen, of een combinatie van beide. Ook bij een sliding, tackle of blok kan de spier plotseling op lengte of dusdanige spanning komen te staan dat een liesblessure ontstaat. 

Wat doet de fysiotherapeut bij liesklachten?

Het is belangrijk om ondanks de klachten in beweging te blijven. Als sporten niet meer gaat vanwege de pijn kan de fysiotherapeut een aangepast programma geven om snel van de liesblessure te herstellen.

Liesblessures kunnen lang duren. Vooral als er te lang wordt doorgespeeld is langer herstel vaak nodig. De fysiotherapeut kan je helpen om geleidelijk terug te keren op jouw gewenste (sport)niveau.

 

Deze informatie is algemeen – hier kunnen geen rechten aan worden ontleent. Raadpleeg bij twijfel altijd een van onze fysiotherapeuten. Zij hebben kennis van sport, bewegen en het lichaam en helpen je graag. 

Hoe we je kunnen helpen met fysiotherapie voor liesklachten.

Jouw behandeling voor je liesblessure wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw liesklachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.