hooikoorts

Hooikoortstape

Hooikoortstape Groningen – FysioVogelzang

Eindelijk, we laten de winter weer langzaam achter ons. De eerste lentezon heeft zich inmiddels ook weer laten zien. Voor veel mensen is dit helaas ook een periode waarbij branderige ogen, snotterigheid en jeuk weer begint. Hooikoorts staat gelijk aan lente. Medicijnen hebben vaak geen of slechts een tijdelijke werking. Wel heeft medicatie altijd bijwerkingen. Een veelvoorkomende bijwerking is vermoeidheid. Dat kan er dan ook nog wel bovenop.

Voor het 3e jaar op rij biedt FysioVogelzang ‘hooikoortstape’ aan. Door gebruik te maken van medical tape kunnen klachten zonder bijwerkingen sterk worden verminderd of zelfs voor een heel seizoen worden voorkomen.

Hoe kan het dat tape helpt?

Het uitgangspunt van het aanbrengen van de tape is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op het weefsel rondom het gebied waar de tape aangebracht wordt. De tape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

Hoevaak tapen?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Wij advsieren om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

Is er bewijs voor de werking?

Het aanbregen van tape bij hooikoorts is een relatief nieuwe methode. Er is weinig onderzoek naar gedaan. We kunnen dus niet zeggen, net zoals de hooikoorts-medicijnen, dat het 100% gaat werken. De afgelopen jaren hebben wij de resultaten bij mensen die u voorgingen bijgehouden. 83% van uw voorgangers ervaart afname van klachten dan wel het volledig verdwenen zijn van de klachten.

Meer informatie over bewijs en de werking kunt u lezen op https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/ 

Hoelang moet de tape blijven zitten?

U kunt de tape na 5 dagen verwijderen. In tussentijd kunt u gewoon douchen of uw favoriete sport beoefenen.
Na de 5 dagen zal de werking van de tape voortzetten. U hoeft dus niet de hele zomer met tape op uw lichaam rond te lopen.

Wat kost hooikoortstape?

De kosten voor het aanbrengen van hooikoortstape zijn €25-,. Hiervoor krijgt u tweemaal een tape aangebracht waarbij minstens 5 dagen tussen dienen te zitten.

Het aanbrengen van de tape is geen fysiotherapeutische behandeling. Dat betekent dat u deze kosten niet kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.
U dient na het aanbrengen van de eerste tape te betalen. U kunt dit met de pin of contant betalen.

Sectie

Empty section. Edit page to add content here.

Vraag en Afspraak

Vult u onderstaand formulier in voor uw vraag of aanmelding. FysioVogelzang probeert binnen één werkdag op uw bericht te reageren.

Verstuur