Fysiotherapie bij

Hooikoorts tape

de hooikoorts zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [ˈhojkorts] ontsteking in je hoofd door stuifmeel van bloemen

Hooikoorts tape

Eindelijk, we laten de winter weer langzaam achter ons. De eerste lentezon heeft zich inmiddels ook weer laten zien. Voor veel mensen is dit helaas ook een periode waarbij branderige ogen, snotterigheid en jeuk weer begint. Hooikoorts staat gelijk aan lente.

Medicijnen hebben vaak geen of slechts een tijdelijke werking. Wel heeft medicatie altijd bijwerkingen. Een veelvoorkomende bijwerking is vermoeidheid. Dat kan er dan ook nog wel bovenop.

 

Hooikoorts tape heeft inmiddels voldoende bewezen dat het veel mensen kan helpen. De afgelopen 4 jaar heeft 85% bij ons aangegeven dat de klachten minder werden en/of zelfs helemaal niet meer terug zijn gekomen dat seizoen!

Hooikoorts tape informatie

De meest voorkomende klachten zijn een loopneus, tranende ogen, niesbuien, verstopte neus, benauwdheid en jeuk.
Met de tape kan je alles doen wat je maar wilt. Douchen, zwemmen, koprollen en nog veel meer! Blijft gewoon zitten. Na ongeveer 4 dagen kan je de tape er af halen.

Werkt hooikoorts tape?

Het uitgangspunt van het aanbrengen van de tape is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op het weefsel rondom het gebied waar de tape aangebracht wordt. De tape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

Is het bewezen effectief?

Het aanbregen van tape bij hooikoorts is een relatief nieuwe methode. Er is weinig onderzoek naar gedaan. We kunnen dus niet zeggen, net zoals bij de hooikoorts-medicijnen, dat het gegarandeerd gaat werken. De afgelopen jaren hebben wij de resultaten bij mensen die u voorgingen bijgehouden. 85% van de deelnemers bij FysioVogelzang heeft afname van klachten dan wel het volledig verdwenen zijn van de klachten.

Meer informatie over bewijs en de werking kunt u lezen op https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/ 

Wordt deze behandeling vergoed?

Het aanbrengen van medical tape bij hooikoortsklachten wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Je ontvangt van ons een factuur of betaalverzoek om het consult te betalen. 

Wat kost het?

Het aanbrengen van hooikoorts tape kost €25-,. Voor dit bedrag krijg je twee keer een tape aangebracht door een van onze fysiotherapeuten. Tussen de twee sessies zitten 5-10 dagen. 

hooikoorts tape fysio groningen

We doen nog veel meer dan hooikoorts tape

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.