Hielspoor zorgt dat steunen op de voeten erg pijnlijk wordt. ‘s Ochtends kunnen de eerste stappen erg pijnlijk en moeizaam zijn. In een verder stadium zullen de klachten de hele dag aanwezig zijn. Wij kunnen je helpen!
Hielspoor klachten worden ook wel plantaire faciitis genoemd. De pijn wordt meestal onder de voet gevoeld, net voor het kussentje van de hiel. De peesplaat heeft als functie om steun te geven aan de voet, het vormt daarmee dan ook de voetboog. De sterke plaat vangt de krachten op dit op de voet komen. Bij hielspoor klachten worden de meeste klachten gevoeld ‘s ochtends na het opstaan, of na een tijde op de bank gezeten te hebben. De eerste stappen zijn vaak het pijnlijkst, daarna zakt het af.
Er zijn verschillende mogelijkheden om hielspoor te behandelen. In het begin is het belangrijk om te bepalen wat er in de voet speelt. We kunnen daarom gebruik maken van echografie. Zo kijken we of de pees geïrriteerd is, of dat juist het fatpad verdunt is waardoor de druk minder goed opgevangen kan worden. Een goed onderzoek is dus bepalend voor de behandeling van jouw klachten. In sommige gevallen kan het zijn dat de beste behandeling is dat we juist niets met je voet gaan doen. Als we kiezen om wel te behandelen kunnen we dat bij FysioVogelzang Groningen op de volgende manier doen:
De medische term voor een geïrriteerde pees onder de voet. Hielspoor is een extra aangegroeid stukje bot aan de hak zelf. Dit stukje hoeft geen pijn te geven. Hielspoor is dus niet altijd de juiste benaming.
Een tennisbal rollen onder de voet zorgt voor een betere doorbloeding onder de voet. De pees kan hierdoor meer tot rust komen.
In onze praktijk maken we gebruik van echografie. We bekijken de voet om te beoordelen wat de reden is van jouw voetklachten. Echografie valt onder reguliere fysiotherapie.
Trek je tenen en hak 'uit elkaar' hierdoor rekt de peesplaat op. Doe dit voor het opstaan gedurende een halve minuut.
We begrijpen dat klachten je dagen negatief kunnen beïnvloeden. Hielspoor fysiotherapie kan je helpen snel van je klachten af te komen. We zetten ons in om je klachten zo goed mogelijk in beeld te krijgen om vervolgens een passende behandeling voor te stellen.
Fysiotherapeut Gijsbert heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de behandeling van peesklachten. Helemaal bij peesklachten is er geen vast protocol te bedenken. Het is erg belangrijk om jouw situatie in kaart te brengen. Wanneer heb je klachten, hoe lang al? Hoe reageert je pees op traplopen? We helpen je inzicht te geven in je klacht, en maken een programma waarbij jij je prettig voelt en zo snel weer kan doen wat je het liefst wil doen!
Extra mogelijkheden in onze praktijk voor fysiotherapie bij peesklachten zijn:
Hielspoorklachten kunnen onze dagelijkse bezigheden en hobby’s flink belemmeren. We vinden het daarom belangrijk om te weten wat je nu niet kan doen door jouw klachten. We proberen onze behandelingen zo vorm te geven dat we continue aan jouw doel werken.
Onze gemotiveerde fysiotherapeuten helpen je graag! Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.