De voorste kruisband zit midden in de knie. De functie van deze sterke structuur is het voorkomen dat het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen te ver naar voren kan schuiven. Vooral bij sporten heeft letsel aan deze kruisband grote gevolgen.

Een gescheurde voorste kruisband valt niet meer te herstellen. Door middel van training kan de fysiotherapeut u helpen de spieren rondom de knie sterker te maken. De spieren kunnen de functie van de voorste kruisband tot oneveer 80% overnemen. De speling op de knie wordt daardoor minder. 

Zonder operatie kunt u zich na 3 maanden redden in het dagelijks leven. Wilt u weer kunnen sporten dan wordt er vaak voor een operatie gekozen. Met deze operatie voorziet de orthopeed u van een 'nieuwe' kruisband. Meestal is dit een stukje pees van een spier die dicht bij uw knie is gelegen. Na de operatie staat u een inensief revalidatietraject te wachten. Na de operatie bent u gemiddeld 9 maanden tot een jaar bezig voordat u uw eerste wedstrijd weer kunt spelen. De fysiotherapeut van FysioVogelzang helpt u graag in dit intensieve traject. Persoonlijke aandacht en altijd 1 op 1 oefenen en behandelen vinden wij erg belangrijk. Op deze manier krijgt u de volledige aandacht die u verdiend. Uw situatie is namelijk al vervelend genoeg.

 
 

Maak direct een afspraak bij onze knie expert

Afspraak maken
Bezig met versturen