Fysiotherapie voor

Sportblessures

de blessure zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [blɛˈsyrə] Verbuigingen:   blessure|s (meerv.) beschadigde plek van je lichaam Voorbeeld:   `sportblessure`Synoniem:   verwonding

Fysiotherapie voor sportblessures Groningen

Je favoriete sport niet uit kunnen voeren omdat je geblesseerd bent; de nachtmerrie van iedere sporter. Of je nu in teamverband of individueel sport, je wilt lekker bezig zijn. Fysiotherapeuten van FysioVogelzang Groningen zijn gék op sport, en gunnen ook jou dat geluk. We begrijpen daarom heel goed dat je weer zo snel mogelijk aan de slag wilt. Het team van FysioVogelzang beoefent samen een aantal sporten:

We houden ons dagelijks bezig met mensen die sportblessures hebben. We doen dat zo sport-specifiek mogelijk: mét een bal of racket en op een sportieve manier! 

Fysiotherapie voor sportblessures

Geblesseerd, en nu?

Heb je pijn of klachten tijdens of na het sporten dan helpt fysiotherapie voor sportblessures jou met je herstel. De fysiotherapeut heeft enorm veel kennis van spieren, gewrichten en pezen. We willen van je weten wat of er iets gebeurd is en op welke momenten je daar last van hebt. We onderzoeken je klacht en geven je een advies om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Als we het nodig vinden nodigen we je uit om samen de eerste stappen te maken. Met verschillende testen kunnen we inzicht geven of het verstandig is om weer te gaan sporten of dat het beter is om nog even te wacht om erger te voorkomen.

Lichamelijk onderzoek aangevuld met echografie.

Sportblessures komen veel voor. Vaak aan de schouder, knie en achillespees. Maar ook de rug kan flink zeer doen door een sportblessure. Als we niet zeker weten of er bijvoorbeeld sprake is van een scheur in de pees of spier kunnen wij dat voor je onderzoeken met een echografisch onderzoek. Een pijnloze methode om de spier of pees te bekijken en om nog beter te bepalen wat de reden kan zijn van je klachten.

Weer sporten

Jij wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk weer kunnen sporten na een sportblessure. Fysiotherapie kan je helpen om te bepalen of en wanneer het verstandig is om je weer lekker uit te sloven. De fysiotherapeut weet wanneer je weer kan opbouwen en zal je hierin begeleiden. 

Wat doet de (sport)fysiotherapeut

Onderzoeken, testen, behandelen en oefenen! Bezig zijn met de sport die jij het leukste vindt om te doen. Wij passen de behandeling zo aan dat je vanaf het eerste moment daadwerkelijk bezig bent met jouw sport specifieke herstel. Als we overleg willen met je huis- of sportarts doen we dat in overleg met jou. We kunnen op die manier snel schakelen en jou het beste traject aanbieden.

voetbal knie

Hoe we je kunnen helpen met fysiotherapie voor sportblessures

Jouw behandeling fysiotherapie voor sportblessure fysiotherapie wordt vergoed

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling fysiotherapie voor sportblessures bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw nekklachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.