Fysiotherapie bij

FysioVogelzang.

De fysiotherapie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [fizijoteraˈpi] Verbuigingen:   fysiotherapie|ën (meerv.) behandeling met massage en lichaamsoefeningen om afwijkingen aan je gewrichten of je spieren te genezen of te voorkomen

Fysiotherapie Groningen

Fysiotherapie is een specialisme in de para-medische zorg wat zich richt op bewegen en houding. De fysiotherapeut is expert op het gebied van bewegen en weet wat je kunt doen als je pijn of moeite hebt bij bewegingen. Iedere fysiotherapeut moet zich continue bij scholen. Hierin ontwikkelt iedere fysiotherapeut een visie en interesse gebied. FysioVogelzang heeft verschillende aandachtsgebieden zoals pees-, schouder-, en knieklachten. Maar ook voor chronische aandoeningen zoals diabetes kan je bij onze praktijk voor fysiotherapie terecht. 

Fysiotherapie

Kennismaken en onderzoek naar jouw klachten. Het begin van jouw behandeling.
Fysiotherapie helpt je de dagelijkse activiteiten makkelijker te maken. We kijken naar je spieren, pezen en gewrichten. Bewegen is het medicijn dat wij voorschrijven.
We vinden het belangrijk dat jij weet wat er speelt en welke behandeling goed bij je past. We maken gebruik van verschillende methoden om jouw klachten goed in beeld te brengen.

Fysiotherapie Groningen

FysioVogelzang is gevestigd aan de Vechtstraat en aan de Peizerweg. Aan de Peizerweg maken we gebruik van oefenapparatuur. Aan de Vechtstraat verrichten we onderzoek, echografie, shockwave en andere behandelingen. Onze eerste kennismaking richten we zo in dat we een goed beeld hebben van je klachten. We zoeken een antwoord op de vraag wat je van ons nodig hebt om weer zo lekker mogelijk te kunnen bewegen, werken, sporten of ontspannen.

Oefeningen?

Ja, je krijgt in de meeste gevallen oefeningen mee om zelfstandig uit te voeren. Dit doen we omdat jouw lichaam dan kan wennen aan de mogelijkheden die de oefeningen creëren. Als je afhankelijk bent van de behandeling alleen zal de behandeling op lange termijn weinig effect hebben. Dat geeft jou maar ook ons geen goed gevoel!

Verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak bij ons te maken. Wij beoordelen of je klachten in het domein van de fysiotherapeut past. Als we hieraan twijfelen nemen wij, met jouw goedkeuring, contact op met je huisarts of specialist. Op die manier zorgen we er voor dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt. 

Wat doet de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is opgeleid om jouw klachten goed in kaart te brengen. We stellen je een aantal vragen en verrichten vervolgens een lichamelijk onderzoek. We kijken naar de beweeglijkheid van je wervelkolom, voelen of spieren gevoelige plekken hebben en beoordelen de kracht van je nekspieren. We gaan met jou na wat jij nodig hebt om van de klachten af te komen. Zo kan een behandeling bestaan uit manuele technieken waarbij we de wervels beter laten bewegen ten opzichte van elkaar. We behandelen spieren zodat deze minder gevoelig zijn. Tot slot, en dat vinden wij het belangrijkste: we geven je tips en adviezen mee hoe jij het best met je nekpijn kunt omgaan. Zo krijg je grip op je klachten en weet je wat je kunt doen om goed met je nekklachten om te gaan.

fysio groningen fysiotherapie groningen

Waarmee kunnen we jou helpen?

Meer dan fysiotherapie

Jouw behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.