FysioVogelzang Groningen

Dry Needling

Dry needling, soms ook Intramuscular stimulation “IMS” genoemd, is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen; stijfheid en pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze problematiek zijn `triggerpoints`: drukgevoelige plaatsen in de spieren

Dry Needling

Dry Needling wordt door een speciaal opgeleide fysiotherapeut toegepast om langdurige spierklachten te verhelpen. Door middel van een dunne naald wordt een pijnlijke plek in een spier aangeprikt. 

Dry Needling is effectief bij:

 

Pijnlijke spieren

Uitstralende pijn 

Hoofdpijn

Chronische spierklachten

Dry Needling bij FysioVogelzang Groningen

Tennisarm? Dry Needling kan een goede aanvulling zijn op je behandeling!
Dry Needling zorgt er voor dat je gewrichten vrijer kunnen bewegen.
Een dunne naald wordt in de spier gebracht. De spier kan reageren met een schokje. Dry Needling is veilig en heeft minimale bijwerkingen.

Hoe werkt het?

Dry needling wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die hier speciaal een aanvullende opleiding voor heeft gevolgd. De fysiotherapeut weet waar hij op moet letten en wanneer dry needling niet geschikt is. Als uit het lichamelijk onderzoek naar voren komt dat dry needling effectief zou kunnen zijn wordt het naaldje in de spier gebracht. Hier voel je vrijwel niets van. De te behandelen spier kan door het inbrengen van de naald reageren met schokjes. Dit is te vergelijken met het gevoel alsof je kramp krijgt. Na de behandeling kan de spier stijver aanvoelen dan voor de behandeling. Hoogstens een dag kan je spierpijn ervaren. Tegelijkertijd zal de beweeglijkheid van de omliggende gewrichten toenemen. Je klachten moeten dus afnemen. 

Alleen dry needling?

We voeren dry needling uit als aanvulling op jouw behandeling. Dat wil zeggen dat we naast dry needling ook andere behandelmethoden gebruiken. Dit doen we omdat dry needling een zogenaamde passieve behandeling is. Om het lichaam beter en vrijer te laten bewegen is er iets essentieels nodig : jij moet ook bewegen. Daarom combineren we dry needling vaak met (rek)oefeningen.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor dry needling heb je geen verwijzing nodig. De fysiotherapeut zal je eerst onderzoeken en samen met jou bepalen of dry needling een geschikte methode zal zijn.

Wordt dry needling vergoed?

Dry needling valt onder reguliere fysiotherapie. Ben je verzekerd voor fysiotherapie dan zal de zorgverzekeraar de behandeling vergoeden. Als je niet (meer) verzekerd bent voor fysiotherapie dan betaal je zelf een behandeling fysiotherapie. De kosten hiervan vind je op onze pagina vergoeding en tarieven 2021.

fysio groningen

Waarmee kunnen we jou helpen?

We doen meer dan dry needling

Jouw behandeling wordt vergoed.

FysioVogelzang heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw klachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.