Fysiotherapie voor

Corona herstel.

Werk aan je fitheid nadat je corona hebt gehad. FysioVogelzang Groningen helpt je met het opbouwen van je conditie en kracht onder begeleiding van een gecertificeerde corona fysiotherapeut.

Corona fysiotherapie Groningen

Corona heeft haar stempel gedrukt op onze samenleving. Een aantal van de besmette corona-patiënten wordt in het ziekenhuis opgenomen. Een deel van deze groep mensen op de intensive care. De meeste mensen die corona hebben herstellen thuis van het virus. Na corona ervaren veel mensen nog altijd klachten aan het lichamelijk functioneren. FysioVogelzang biedt de mogelijkheid voor mensen die corona hebben gehad om te herstellen onder begeleiding van een gecertificeerde corona-fysiotherapeut. Corona fysiotherapie Groningen helpt je met de volgende klachten:

De fysiotherapeut is de eerst aangewezen zorgverlener voor het ondersteunen van herstel en opbouw van fysiek vermogen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te starten met corona fysiotherapie. Ook als je niet bent opgenomen in het ziekenhuis is het belangrijk niet te wachten. Start op tijd.

Corona fysiotherapie

Waarom corona fysiotherapie?

Als je corona hebt gehad kan je lichamelijk nog altijd klachten ervaren. Het is bekend dat vooral de longen aangedaan zijn. De longen zijn belangrijk voor zuurstof opname in het lichaam. Als de longen niet goed werken kunnen je spieren en andere weefsels niet goed voorzien worden van zuurstof. Het effect daarvan is dat kracht en conditie snel achteruit gaan. Corona fysiotherapie helpt je om op een veilige en verantwoorde manier te werken aan jouw doelen. 

Hoe lang duurt een traject?

Het verschilt per persoon hoe het traject er uit ziet. In sommige gevallen heb je voldoende aan een aantal adviezen van onze corona fysiotherapeut. Als je meer begeleiding wilt kan je samen met ons aan je herstel werken in de oefenzaal. Samen met jouw fysiotherapeut werk je een op maat opgesteld programma af. Je eigen fysiotherapeut helpt je hier bij.

Welke opties zijn er?

Heel veel. Het belangrijkste is: wat heb jij nodig? Wil je weer kunnen sporten of heb je een grote tuin? Misschien moet je veel traplopen voor je werk. Afhankelijk van het probleem en jouw levenssituatie helpt de fysiotherapeut je met een behandeling. In veel gevallen gaat hij met je aan de slag om de knie sterker en mobieler te maken. Het kan ook zijn dat je voldoende hebt aan een paar goede adviezen die je zelf kan meenemen in je dagelijks leven. In bepaalde gevallen willen wij graag overleg met een (sport)arts. Bijvoorbeeld als we twijfelen of er een MRI-scan of foto gemaakt moet worden. We nemen alles met je door en helpen je graag verder vooruit! 

Wordt corona fysiotherapie vergoed?

De overheid heeft besloten dat 52 behandelingen worden vergoed. Houd rekening met het eigen risico. Bespreek vooraf met jouw fysiotherapeut welke vergoeding voor jou geldt. We helpen je hierin graag!

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Niels is onze corona-fysiotherapeut. Niels heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen met aandoeningen aan het hart en longen. Wil je meer weten over Niels? Kijk dan op deze pagina om ons team te ontdekken.

groningen fysiotherapie corona

We doen meer naast corona fysiotherapie

Jouw behandeling voor corona fysiotherapie wordt vergoed.

FysioVogelzang Groningen heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dat betekent dat jouw behandeling bij ons wordt vergoed door jouw voor corona fysiotherapie Groningen zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Je kunt dit nalezen in je polisvoorwaarden. Op onze praktijk kunnen wij dit ook voor je nakijken. 

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw nekklachten zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.