Long-covid
fysiotherapie.

Werk aan je fitheid nadat je corona hebt gehad. FysioVogelzang helpt je met het opbouwen van je conditie en kracht onder begeleiding van een  fysiotherapeut.

Klachten
voor de fysiotherapeut.

We helpen je om meer energie terug te krijgen in het dagelijks leven. We doen dat met verschillende oefen- en beweegvormen. Met long-covid fysiotherapie kan je verschillende klachten behandelen.

Stappenplan

1

Verwijzing huisarts

Voor de vergoeding van fysiotherapie na corona heb je een verwijzing nodig van je huisarts.

3

Doelen en wensen bespreken

Samen met je fysiotherapeut neem je jouw klachten door. Op basis daarvan maak je samen een plan voor de komende periode.

4

In beweging!

Start! Afgestemd op jouw niveau werk je aan je herstel. Je volgt een oefenprogramma wat door de fysiotherapeut begeleid en ondersteund wordt

Waarom corona fysiotherapie?

Als je corona hebt gehad kan je lichamelijk nog altijd klachten ervaren. Het is bekend dat vooral de longen aangedaan zijn. De longen zijn belangrijk voor zuurstof opname in het lichaam. Als de longen niet goed werken kunnen je spieren en andere weefsels niet goed voorzien worden van zuurstof. Het effect daarvan is dat kracht en conditie snel achteruit gaan. Corona fysiotherapie helpt je om op een veilige en verantwoorde manier te werken aan jouw doelen. 

Hoe lang duurt een traject?

Het verschilt per persoon hoe het traject er uit ziet. In sommige gevallen heb je voldoende aan een aantal adviezen van onze corona fysiotherapeut. Als je meer begeleiding wilt kan je samen met ons aan je herstel werken in de oefenzaal. Samen met jouw fysiotherapeut werk je een op maat opgesteld programma af. Je eigen fysiotherapeut helpt je hier bij.

Wordt corona fysiotherapie vergoed?

De overheid heeft besloten dat maximaal 2x 52 behandelingen worden vergoed. Houd rekening met het eigen risico. Bespreek vooraf met jouw fysiotherapeut welke vergoeding voor jou geldt. We helpen je hierin graag!

Gerelateerde berichten

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jou zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!