FysioVogelzang Groningen

Bewegen in de Rivierenbuurt

Sportwijk Zuid
Rivierenbuurt Groningen

FysioVogelzang Groningen heeft in samenwerking met het WIJ-team en Curves Groningen Centrum meegedacht om bewegen voor bewoners van de Rivierenbuurt toegankelijker te maken. 

In augustus en september 2021 zijn er 4 maandagen op rij beweegactiviteiten georganiseerd in het Dinkelpark van de Rivierenbuurt. Er is gedacht aan alle leeftijden en verschillende activiteiten laten zien wat men zelf eenvoudig kan toepassen in het dagelijks leven om een actiever en daardoor gezonder leven te leiden. 

Elke maandag heeft een thema welke met lichamelijk functioneren te maken heeft. 

  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Balans
  • Spelen + bewegen = plezier

Met elk thema heeft de fysiotherapeut dagelijks te maken en helpt mensen als een van de functies problemen geeft tijdens elke vorm van bewegen. Het doel van het doen van deze activiteiten is inwoners van de Rivierenbuurt te laten ervaren hoe leuk en eenvoudig bewegen in de buurt kan zijn. 

Uithoudings- vermogen.

23 augustus 2021.

Het thema van vandaag was het uithoudingsvermogen. 

Uithoudingsvermogen wordt ook wel conditie genoemd. Het uithoudingsvermogen bepaalt in welke mate iemand in staat is lichamelijke activiteiten uit te voeren. Een goed uithoudingsvermogen is dus erg belangrijk om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. 

U heeft tijdens de 5 minuten-Dinkelparkloop een score behaald. Heel goed! 

Het is erg belangrijk om iedere dag 30 minuten achtereenvolgens te bewegen. Dit draagt bij aan een goede gezondheid. 

Daarnaast worden uw spieren er ontzettend gelukkig van als u 2-maal per week oefeningen doet waar uw spieren sterker van worden. U zult al na een aantal keer merken dat u uw activiteiten langer volhoudt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan traplopen, het doen van boodschappen of het spelen met bijvoorbeeld uw kleinkind.

Wilt u zelf bijhouden, eventueel samen met uw partner, vriend of familielid, of u uw score kunt verbeteren? 

  • U kunt met een stopwatch (vaak op uw mobiele telefoon) 5 minuten instellen. Loop in een stevig tempo de ronde zoals u deze tijdens de activiteit heeft gelopen en noteer of onthoud het aantal ronden dat u hebt gelopen. Merkt u dat er een verschil in zit met de laatste keer dat u deze ronde liep? 
  • Heeft u geen stopwatch? U kunt er gratis eentje bij ons komen lenen. De stopwatches liggen klaar tijdens onze openingstijden. 
  • Kon u tijdens de activiteit niet aanwezig zijn, en wilt u weten welke ronde bekend staat om de 5 minuten-Dinkelparkloop? 
  • Wilt u alle oefeningen van vandaag nog eens bekijken? Download dan hier het PDF. 

We helpen je graag

We denken graag met je mee hoe we jouw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. Neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de online planner!

Kom met ons in contact.