Kinderfysiotherapie Groningen

Wat is kinderfysiotherapie

Met kinderfysiotherapie richt een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut zich op kinderen van 0 tot 18 jaar oud met een achterstand in hun ontwikkeling of problemen met bewegingsvaardigheden. U kunt hierbij denken aan praten, spelen, leren, concentreren en het opdoen van zelfvertrouwen. Daarnaast draagt kinderfysiotherapie bij aan het ontwikkelen van de fijne motoriek zoals schrijven en veters strikken. 

Een kinderfysiotherapeut heeft een gespecialiseerde 3-jarige post-HBO opleiding gevolgd. Hierin worden veel aspecten van de ontwikkeling van het kind behandeld en in het bijzonder de motorische ontwikkeling.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut

Soms verloopt de ontwikkeling van een kind niet zo vanzelfsprekend. Er kunnen problemen zijn in houdings- en bewegingsgevoel, evenwicht of bewegingscoördinatie. Ook kan een kind beperkingen ondervinden van een ziekte of last hebben van een blessure. 

Kinderen kunnen moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel gebied. Wanneer kinderen lichamelijk onhandig zijn, kunnen ze worden buitengesloten bij sport en spel.

De behandeling richt zich niet alleen op het kind maar ook op u als ouder/verzorger. U vervult een belangrijke rol in het traject zodat u uw kind zo goed mogelijk kan steunen in de ontwikkeling van nieuwe lichamelijke vaardigheden.

 

→ Kinderen die achterblijven bij leeftijdsgenootjes met sport, spel, rennen, zwemmen of schrijven.
→ Problemen in de fijne en grof motorische ontwikkeling
→ Problemen met lichaamshouding
→ Opvallende manier van lopen of rennen
→ Pijnklachten tijdens sporten of sportblessures
→ Hoofdpijnklachten
→ Ademhalingsproblemen, zoals benauwdheid, astma of hyperventilatie
→ Baby’s met een voorkeurshouding
→ Onrustige- en/of huilbaby’s 
→ Kinderen met een aangeboren aandoening, zoals cerebrale spasticiteit, syndromen en bijvoorbeeld jeugdreuma

Multidisciplinair de beste zorg voor uw kind

Fysio Vogelzang werkt direct samen met verschillende disciplines zoals de orthopedagoog en (klinisch)psycholoog. Mede daarom kunnen wij meerdere specialisaties inzetten om de behandeling van uw kind zo succesvol mogelijk te laten verlopen. 

U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist om de fysiotherapeut te bezoeken. Indien wij het nodig achten kunnen wij overleg plegen met een (kinder)arts, specialist of andere specialisten rondom het opgroeiende kind. 

Bij Fysio Vogelzang werkt Maxime van Eijk als kinderfysiotherapeut. Wilt u direct contact met haar klik dan hier

 

 
kinderfysiotherapie groningen